Zgonea: Băsescu face jocul celor care vor România în afara Schengen

Basescu zgonea.jpeg
Basescu zgonea.jpeg

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, îl acuză pe șeful statului, Traian Băsescu, de faptul că ar "face jocul unor interese politice care vor să păstreze România în afara Schengen și la marginea Europei". Liderul PSD susține că "adevarata lovitură împotriva statului de drept" a dat-o președintele, care "a ales să facă scandal, să mintă, să manipuleze instituții ale statului și să spună lucruri neadevarate partenerilor europeni, totul pentru a-și urmări interesele lui politice".

Iată ce a scris Valeriu Zgonea, duminică, pe pagina sa de Facebook:

"O alta minciuna a lui Traian Basescu este aceea ca propunerea Codului de conduita al parlamentarului „diminueaza atributiile ANI” (declaratii Traian Basescu pe 11.12). Este o miniciuna nerusinata si un atac deliberat impotriva Parlamentului. Traian Basescu face jocul unor interese politice care vor sa pastreze Romania in afara Schengen si la marginea Europei. Basescu a intrat, de fapt, in campanie pentru europarlamentare de partea PPE. Iar in campania lui implica institutii ale statului, cum este ANI, si da informatii mincinoase ambasadelor europene de la Bucuresti.

(...) domnul Toader insusi, liderul deputatilor PDL, spunea ca „proiectul de lege este Codul de conduita pe care ni l-au cerut cei de la Comisia Europeana. Referirea la incompatibiltati, conflict de interese si regimul acestora este prevazuta in Statutul deputatilor si senatorilor. Nu am modificat absoult nimic, ci doar facem referire la statutul care este in vigoare” (declaratie Mircea Toader, 05.12). 

Adevărata lovitură de stat

Iar domnul Toader are perfecta dreptate. Codul de conduita al parlamentarilor intareste prevederile Statutului pe care Traian Basescu l-a promulgat. El este un pas inainte in procesul de reforma si modernizare a Parlamentului si a fost cerut de catre partenerii nostri europeni. Si, asa cum am promis, Codul de conduita va intra in vigoare numai dupa ce Parlamentul European si Comisia Europeana isi vor spune punctul de vedere cu privire la acest proiect de lege. Dar ceea ce este mai important, este ca acest de Cod de conduita este in consultare publica. Traian Basescu si oricine isi doreste poate sa participe la aceasta dezbatere. Numai ca Basescu a ales sa faca scandal, sa minta, sa manipuleze institutii ale statului si sa spuna lucruri neadevarate partenerilor europeni, totul pentru a-si urmari interesele lui politice. Aceasta este adevarata lovitura impotriva statului de drept".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel