Zgonea: Baconschi, cel mai slab ministru de Externe

valeriu_zgonea
valeriu_zgonea

Teodor Baconschi a fost cel mai slab ministru de Externe pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani, dar care a reușit performanța, din funcția de ambasador, să strângă un vot la 75 de secunde la Paris pentru Traian Băsescu, consideră liderul deputaților PSD, Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat de presă.

Vicepreşedintele PSD susţine că fostul ministru PDL a fost cel care a politizat activitatea Ministerului de Externe.

„Preocuparea principală a fostului ministru Baconschi a fost aceea de a strânge cât mai multe voturi pentru PDL din Diaspora. Anul trecut promitea un milion de voturi din Diaspora pentru PDL. În regiunile cu minorităţi româneşti puternice a numit numai consuli apropiaţi de PDL. A fost iniţiatorul votului prin corespondenţă, care deschide calea unor fraude masive în desfăşurarea procesului de vot în rândul românilor din străinătate. Mai mult decât atât, a avut grijă ca toate resursele financiare să fie direcţionate către ONG-urile apropiate de Băsescu şi PDL”, arată Valeriu Zgonea.

În opinia vicepreşedintelui PSD, ultimele atacuri ale lui Teodor Baconschi împotriva lui Victor Ponta şi Andrei Marga reprezintă o încercare disperată a fostului ministru de a rămâne în atenţia opiniei publice.

„Teodor Baconschi a fost cel care a reuşit performanţa să strângă 3.700 de voturi pentru Traian Băsescu la Paris. Un vot la 75 de secunde. O performanţă senzaţională pentru fostul ambasador Baconschi, pentru care partidul l-a răsplătit cu un post de ministru. Acum, domnul Baconschi vrea să îi arate lui Traian Băsescu că este în continuare util, poate îi pune o vorbă bună pe lângă Ungureanu să îl primească în mini-PDL-ul creat de fostul premier”, precizează Valeriu Zgonea.

Precizând că Teodor Baconschi ”nu a reuşit până în prezent să îşi ceară scuze pentru insultele pe care le-a adus protestatarilor din Piaţa Universităţii”, numindu-i ”derbedei înarmați” și afirmând că ei repezintă ”România care cerșește”, liderul deputaților PSD consideră că Teodor Baconschi nu mai are ce căuta în viaţa publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel