Zgonea a făcut spectacol în Italia pe ritmuri de "Nu"- FOTO

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a făcut spectacol în Italia în timp ce spunea comunității de 30 persoane un "nu" de la cap la coadă. 

Întâlnirea a avut loc vineri și a ținut 4 ore. În ultimele două, Zgonea a stat în picioare în fața audienței, pe care a ținut-o sub control. Cu un limbaj colocvial, președintele Camerei Deputaților a declarat că taxele consulare sunt deja mici, deci nu se pot micşora, corpurile abandonate nu se pot repatria, statul nu are bani, votul prin corespondenţă nu se poate aplica, scrie gazetaromaneasca.com

Taxe reduse pentru repatrierea corpurilor? Nu...

Zgonea a prevenit orice reproș: "Ştiu ce vreţi să mă întrebaţi, de taxe şi de repatrierea corpurilor. Suntem printre ţările cu cele mai mici taxe consulare din Europa". A adăugat: "Mulţi cer fonduri pentru repatriere, când va fi statul bogat, se vor face şi repatrieri. Nu sunt fonduri nici în cazurile grave de trafic de persoane pentru repatrieri. Uneori plătesc procurorii din buzunarul propriu pentru a proteja identitatea persoanelor."

Taxe consulare mai mici? Nu...

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că taxele consulare sunt "printre cele mai mici din Europa, raportat la celelalte state", dar "sunt foarte mici raportat la nivelul de muncă", şi de fapt "au fost îngheţate, pentru că nu au fost crescute". 

Vot prin corespondență? Nu..

Despre votul prin corespondență, Zgonea spune că-i dificil. Argumentează: "Votul prin corespondenţă începe cu 6 luni înainte şi se încheie cu 45 de zile înainte de alegeri. Ca să putem face asta pentru alegerile prezidenţiale din acest an, ar trebui să avem registrul electoral, iar dumneavoastră ar trebui să vă înscrieţi în acest registru. Şi cei care se înscriu să primească, după ce dau toate datele , plicul de la ambasadă, pe care apoi ambasada îl trimite către BEC". Nici în 2016 nu crede că se va aplica. 

Vot electronic? Nu...

Cât despre cel electronic, spune tot nu- "Votul electronic poate fi violat, mesajul poate fi virusat. La votul prin corespondenţă sunt mai multe tentaţii de infracţiuni."

Mai multe secții de votare? Nu...

Mai multe secții de votate? Zgonea: "nu putem organiza secţii de vot peste tot. Statul român nu are resurse financiare pentru a organiza secţii de vot peste tot. E departe secţia? Odată la patru ani aveţi această obligaţie, de a veni la vot". 

A adăugat: "Dacă ar fi pentru alegerile prezidenţiale, aş mai înţelege, dar e vorba de europarlamentare. Cam 9 din 10 români din ţară nu înţeleg ce fac europarlamentarii. Lumea nu vine la vot. Nici mexicanii nu fac secţii de vot în SUA pentru mexicani. Noi am cheltuit peste 2 milioane de euro în 2012 pentru 150.000 de voturi. Nu contează că 90% au votat cu Băsescu. Dar nu ne permitem mai multe secţii de vot!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel