Zgonea: Poate Băsescu și PDL au dorit să creeze un scut pentru corupți

Basescu zgonea.jpeg
Basescu zgonea.jpeg

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat că președintele Traian Băsescu este responsabil pentru promulgarea în 2009, respectiv 2010, a Codurilor Penal și de Procedură penală „cu tot cu erori”. 

"Codul Penal a fost adoptat în 2009, prin asumarea răspunderii, de către Guvernul condus de Emil Boc, după care a fost promulgat de președintele Traian Băsescu. Acesta a acceptat și Codul de Procedură penală în forma adoptată de Camera Deputaților de la acea dată, unde PDL avea majoritate. Este evident că cele două coduri sunt opera Președintelui și a PDL, iar dacă acestea conțin erori înseamnă că poate ei au dorit să creeze un 'scut pentru corupți'", a subliniat Zgonea, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

"Nu consilierii au promulgat, ci Băsescu!"

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că "Dacă dorește să se implice public în discuțiile despre cele două coduri, deși acestea privesc mai degrabă Ministerul Justiției și instituțiile din Justiție, Traian Băsescu este obligat să-și asume direct faptul că le-a promulgat cu tot cu erori. Scuza sa despre o greșeală a consilierilor este inacceptabilă, în condițiile în care responsabilitățile președintelui sunt trecute clar în Constituție. Pe documente apare semnătura președintelui, nu a consilierilor săi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel