Zetea: Statutul PSD va fi modificat. Se lărgește componența CEx

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat sâmbătă că Statutul Partidului Social Democrat va fi modificat prin includerea în CExN a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene.

"Felicităm conducerea PSD pentru propunerea de modificare a statutului, în ceea ce priveşte lărgirea componenţei CEx, cu includerea în cadrul viitoarei structuri a PSD, pe lângă preşedinţii de organizaţii judeţene, şi a aleşilor locali, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene. Suntem convinşi că o astfel de măsură va duce la o îmbunătăţire a deciziei, pentru că un for de conducere, cu cât este mai larg, cu cât mai multe minţi luminate vin cu idei şi se provoacă dezbateri, cu atât decizia poate fi mai bună, cu atât mai mult cu cât aleşii locali sunt cei mai aproape de cetăţean", a afirmat Zetea, membru în conducerea colectivă interimară - Regiunea Nord-Vest, după întâlnirea conducerii PSD cu preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii municipiilor de reşedinţă social-democraţi, informează Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că "îmbunătăţirea modului de a lua decizii în partid" este necesară pentru că actuala formulă, în care la dezbateri şi decizii au participat exclusiv preşedinţii de organizaţii judeţene, "nu a fost neapărat un lucru foarte bun".

Ea a menţionat că, în cadrul reuniunii de sâmbătă, au fost abordate "propuneri pentru îmbunătăţirea guvernării atunci când PSD va reveni la guvernare".

Edilul Capitalei, membru în conducerea colectivă interimară a PSD - Regiunea Bucureşti-Ilfov, a precizat că această modificare de statut va avea loc în cadrul Congresului PSD, a cărui dată de desfăşurare va fi stabilită după votul la moţiunea de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel