Zelensky: Ieșiți în stradă și susțineți Ucraina. Dacă țara mea nu va rezista, Europa nu va rezista. Vă rog să nu închideți ochii! / video

Volodimir Zelensky/captură video
Volodimir Zelensky/captură video

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a făcut apel la solidaritate, adresându-se mai multor orașe europene.

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky s-a adresat, vineri, prin Zoom, manifestanţilor din mai multe oraşe europene – Vilnius, Frankfurt, Tbilisi, Bratislava, Praga, Lyon, Paris – care şi-au arătat susţinerea faţă de Ucraina.

În timpul mesajului transmis de Zelensky prin Zoom, el a încurajat Europa să fie alături de Ucraina și a făcut o pauză pentru un moment de reculegere pentru a-i onora pe cei care au căzut în acest război, spunând: „Acest prim minut aș dori să-l dedic celor care au căzut în lupta pentru țara lor, soldaților noștri, celor care slujesc... cei care lucrează ca piloți, cei care fac fapte eroice în diferite domenii protejându-și țara și și-au dat viața pentru asta.”

"Să comemoram soldații. Odihnească-se în pace", a spus el.

Zelensky a folosit ultima parte a discursului său pentru a vorbi oamenilor de pe întreg continentul european, promițând victoria Ucrainei și a întregii democrații.

„Aș vrea să ieșiți în stradă și să susțineți Ucraina, să ne susțineți eforturile și să ne susțineți lupta pentru că dacă Ucraina nu va rezista, Europa nu va rezista. Dacă noi vom cădea, voi veți cădea, așa că vă rog să nu tăceți, să nu închideți ochii la asta", a spus Zelensky.

Va fi victoria întregii Europe

„Ieșiți și susțineți Ucraina cât de mult puteți... Și dacă vom câștiga, și sunt sigur că vom câștiga, aceasta va fi victoria pentru întreaga lume democratică. Aceasta va fi victoria libertății noastre. Aceasta va fi victoria pentru întreaga lume democratică. Va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertății asupra sclaviei. Și dacă vom câștiga, vom înflori ca Europa și Europa va înflori mai mult ca niciodată după această victorie magnifică. Slavă Ucrainei”, a mai zis președintele Ucrainei.

Discursul preşedintelui ucrainean a fost întâmpinat cu ovaţii de manifestanţii din oraşele cărora li s-a adresat direct Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel