Urmărește emisiunea live


Zelenski, aluzie către Viktor Orban și sprijinul Germaniei în contextul războiului din Ucraina

Zelenski
Zelenski

Președinte Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut un mesaj dur pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

El a mulțumit țărilor care l-au ajutat de când a început războiul, dar s-a oprit la Ungaria unde a zis „pas”. „Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer. O dată pentru totdeauna. Trebuie să decideți pe cine susțineți. Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta, e foarte frumos, la fel și oamenii de aici care au avut momente tragice în viață Iubesc acest oraș”, a spus Zelenski.

Este important că, în final, îi atrage atenția că și Germania va face ce trebuie, aluzie că Viktor Orban punea gard pentru imigranți și avea sprijinul secret, implicit al Germaniei, către care mergeau migranții. Când a fost criza migranților de acum câțiva ani și a ridicat garduri la frontieră, Germania a condamnat-o, dar tacit a susținut-o pentru a limita numărul migranților.

„Ați avut momente tragice în istorie. Am văzut Memorialul vostru. Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi. Și vei vedea cum crimele în masă se pot întâmplă din nou în zilele noastre. Și asta face Rusia acum. Aceiași pantofi. În Mariupol, sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt cu miile. Și aceste mii s-au dus”, i-a transmis Zelenski lui Viktor Orban.

„Și voi ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideţi odată. Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru. Credem în oamenii voștri. Credem în Uniunea Europeană”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel