Zegrean, despre listele electorale: Nu le are Guvernul, cum să le aibă? Le au instituţiile...

Președintele Curții Constituționale  Augustin Zegrean a declarat marți jurnaliștilor insistenți, la finalul ședinței Plenului Curții, că a cerut Guvernului listele electorale întrucât acesta a organizat referendumul din 29 iulie, pentru ca, la foarte scurt timp să arate că acestea nu sunt la Guvern, ci la instituții.

[caption id="attachment_220777" align="alignleft" width="400"] Sursa foto: rtv.net[/caption]

După întrunirea Plenului Curții Constituționale de marți în care s-a stabilit devansarea termenului pentru decizia pe referendumul din 29 iulie pentru 21 august, preşedintele CCR Augustin Zegrean, la insistenţele jurnaliştilor a afirmat că  mai pot aștepta o săptămână, deoarece  "o săptămână nu-i o viaţă", refuzând însă să ofere detalii cu privire la ședință deoarece răspunsurile se află în comunicatul instituției, postat pe site.

Întrebat de ce a cerut Guvernului listele, în condiţiile în care Executivul a spus că nu el trebuie să dea aceste liste, Augustin Zegrean a răspuns: "Păi cine a organizat referendumul?", scrie RTV.net.

Imediat, jurnaliștii au dorit să afle dacă prin această repetare a solicitării Curții se confirmă faptul că Guvernul are aceste liste electorale, președintele CCR a răpuns: "Nu le are Guvernul, cum să le aibă? Le au instituţiile...".

Totodată, întrebat ce se va întâmpla dacă Guvernul va spune că nu are listele, Zegrean a răspuns: "Haideţi să vedem ce va fi atunci. Faceţi-mi, vă rog, loc să intru în maşină! (...) Uitaţi-vă pe site".

"De ce nu vorbiţi cu noi?", a întrebat un ziarist, la care Zegrean a răspuns, râzând: "Am vorbit!".

Un alt ziarist a dorit să afle dacă lucrurile se vor calma. "Va fi bine, nu?", a întrebat acesta, la care preşedintele CC a răspuns, tot râzând: "Ce? Eu ştiu la ce bine vă referiţi dumneavoastră? Nu ştiu la ce bine vă referiţi".

La întrebarea dacă dacă românii din străinătate vor fi incluşi în liste şi dacă CC va lua în calcul "ce face Guvernul acum", Augustin Zegrean a răspuns: "Nu mă puneţi să mă antepronunţ, pe urmă o să spuneţi că m-am antepronunţat, da? Deci, vă mulţumesc. Fiţi înţelegători şi aveţi răbdare: o săptămână nu este o viaţă".

La finalul ședinței Plenului Curții, care a durat mai mult de şapte ore, judecătorii au hotărât să scurteze cu zece zile termenul dat Guvernului pentru a trimite listele electorale permanente, noul termen fiind stabilit pentru data de 21 august, după ce inițial termenul era 31 august.

Plenul Curții Constituționale a solicitat printr-o adresă Guvernului, ca urmare a scrisorii premierului Ponta, ”să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente actualizate” până la data de 10 iulie 2012. ”Acolo unde această operaţiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte”, pecizează comunicatul CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel