Zegrean: Căderea Guvernului NU are nicio consecință asupra OUG adoptate

Trecerea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului Orban nu au nicio consecință asupra OUG adoptate marți noaptea, a declarat Augustin Zegrean.

„Ordonanțele de urgență au fost adoptate marți când Guvernul era în funcție, acestea trebuie depuse la Parlament pentru dezbatere și publicate în Monitorul Oficial. Faptul că miercuri a căzut Guvernul în urma moțiunii de cenzură, teoretic și constituțional, nu are nicio consecință asupra OUG adoptate. Șansa lor de a supraviețui este mică pentru că Parlamentul le poate lua în dezbatere cu prioritate, chiar luni să le pună pe ordinea de zi, să le dezbată și să le respingă sau să le admită", a spus Zegrean pentru mediafax. 

Potrivit acestuia, ordonanțele de urgență adoptate marți nu sunt din acelea care, odată respinse de Parlament, să nu mai poată fi reparat efectul lor odată intrate în vigoare.

„Pericolul cu intrarea în vigoare este legată de ordonanțe din domeniul penal, când fapta nu mai figurează ca infracțiune, dar cele care au fost adoptate acum sunt cu aplicare lungă în timp. Parlamentul nu ar trebui să se roage de Avocatul Poporului să le atace la CCR și de CCR să le respingă ordonanțele. Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a țării, ei trebuie să facă asta, nu să se roage de alții", a conchis Augustin Zegrean.

Guvernul Orban a adoptat, marți seara, într-o ședință ce s-a terminat spre miezul nopții, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență și 31 de hotărâri de guvern. Ulterior, Guvernul a fost demis, miercuri, prin moțiune de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel