Zeci de pacienți, folosiți drept cobai într-un spital din Brașov

Boli cronice
Boli cronice

Zeci de pacienți au fost folosiți drept cobai într-un spital de psihiatrie din județul Brașov.

Zeci de pacienți fără discernământ, de la Spitalul de Psihiatrie din Brașov ar fi fost folosiți drept cobai, susține România TV. Cel care s-ar fi folosit de pacienți ar fi un medic din Vulcan care ar fi condus un studiu privind afecțiunile psihice și ar fi testat medicamente pe mai mulți pacienți internați. 

Ar fi vorba despre aproximativ 30 de pacienți ce au fost folosiți drept cobai, fără acordul lor. Cazul a fost descoperit de managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov. 

”Am întâlnit mai multe probleme la respectiva secție. Prima problemă a fost legată de banii pe care îi primeau ca pensii și care nu erau gestionați corect. Am numit o comisie de analiză care a descoperit un prejudiciu de jumătate de milion de euro. Caz care a fost trimis spre organele competente și în prezent se desfășoară o anchetă. Legat de studiile clinice, pe pacienți cronici, internați în secții de psihiatrie, nu se pot efectua studii clinice. Ei sunt o populație vulnerabilă. Există o recomandare a Comisiei Europene care interzice lucrul acesta. Am numit o comisie de analiză și m-am lovit de coordonatorul acestui studiu. Nu a vrut să îmi pună la dispoziție documente. Eu voi sesiza cazul organelor abilitate”, a declarat Nicușor Bîgiu, managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel