Zeci de pacienți, folosiți drept cobai într-un spital din Brașov

Alexandru Ichim / 13 sep 2019 / 16:22 Salveaza PDF Comentarii

Zeci de pacienți au fost folosiți drept cobai într-un spital de psihiatrie din județul Brașov.

Zeci de pacienți fără discernământ, de la Spitalul de Psihiatrie din Brașov ar fi fost folosiți drept cobai, susține România TV. Cel care s-ar fi folosit de pacienți ar fi un medic din Vulcan care ar fi condus un studiu privind afecțiunile psihice și ar fi testat medicamente pe mai mulți pacienți internați. 

Ar fi vorba despre aproximativ 30 de pacienți ce au fost folosiți drept cobai, fără acordul lor. Cazul a fost descoperit de managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov. 

”Am întâlnit mai multe probleme la respectiva secție. Prima problemă a fost legată de banii pe care îi primeau ca pensii și care nu erau gestionați corect. Am numit o comisie de analiză care a descoperit un prejudiciu de jumătate de milion de euro. Caz care a fost trimis spre organele competente și în prezent se desfășoară o anchetă. Legat de studiile clinice, pe pacienți cronici, internați în secții de psihiatrie, nu se pot efectua studii clinice. Ei sunt o populație vulnerabilă. Există o recomandare a Comisiei Europene care interzice lucrul acesta. Am numit o comisie de analiză și m-am lovit de coordonatorul acestui studiu. Nu a vrut să îmi pună la dispoziție documente. Eu voi sesiza cazul organelor abilitate”, a declarat Nicușor Bîgiu, managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov, în direct la România TV. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26