Zeci de milioane de lei, stimulente pentru angajarea tinerilor în agricultură

Alexandru Ichim / 10 Martie 2019 / 14:40 Salveaza PDF Comentarii
Agricultura
Agricultura

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va aloca peste 30 de milioane de lei, stimulente pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară.

Prin Legea nr. 336/2018 a fost adoptat Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară. Scopul acestui Program îl constituie crearea de noi locuri de muncă, reprezentând un instrument activ în vederea atragerii tinerilor către munca în agricultură, acvacultură şi industria alimentară. Programul vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri în vederea angajării, cu normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni.

Câți bani primesc angajatorii

 

Fiecare angajator fermier, care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului, beneficiază de un sprijin financiar lunar de 1.000 de lei pentru fiecare persoană, dacă aceasta are studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară, de 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare şi de 500 lei pentru persoanele fără studii.

Valoarea Programului corespunzătoare anului 2019, este de 30.000 mii lei în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, urmând ca valoarea aferentă anului 2020 să se aprobe prin hotărâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare aprobate prin legile bugetare anuale cu această destinaţie.

 

Vezi și: 

Europarlamentare. Sebastian Ghiță, anunț BOMBĂ

ANM, prognoza meteo. Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme rea, 10 martie

 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24