Zeci de mii de români culeg sparanghel în Germania. Salarii uriașe

Mii de români au plecat în ultimele zile la muncă sezonieră în Germania, la cules de sparanghel. 

Salariile mari îi bucură pe românii ce pleacă în Germania. Un tânăr de 20 de ani, Daniel, din Suceava, spune, pentru Mediafax, că ”Aici la noi e greu, nu avem unde să muncim. Eu vă spun drept că mai frică mi-e de sărăcie decât de coronavirus”.

Profesor de chitară, bani pentru echipamente

Un alt tânăr, Rareș, 23 de ani, din Brașov, predă chitară, dar, de câțiva ani, lucrează și pe câmpurile nemțești. Cu banii câștigați, își cumpără instrumente muzicale: ”Merg să muncesc în agricultură la cules de sparanghel. În rest sunt profesor de chitară aici în ţară şi astea două luni îmi oferă cumva un capital de investiţie, să îmi mai cumpăr un echipament. E grea munca acolo, dar te obişnuieşti. Cu cât trec anii mai mult, devine cumva o natură secundară. Munca câmpului este echivalentă cu orice tip de muncă. Este foarte mult de muncă, este o muncă murdară, dar, la finalul sezonului, a meritat", a povestit Rareș.

Salariu de 3.000 de euro pe lună

Un alt bărbat din Bistriţa, Dumitru Pasăre, spune că, de când lucrează în Germania, şi-a renovat casa. Nu poate trăi din ce câştigă ca tâmplar. Este al șaptelea an când merge în Germania și spune că ”Păi e un salariu mai bun decât în ţară, în ţară politicienii îşi fac salariile lor şi pensiile, iar pe noi patronii ne plătesc cu 300 de euro, nişte salarii de nimic. Acolo în jur de 3000 de euro pe lună câştigăm. Ne dau cazare două persoane într-o cameră, mâncare, transport. În fiecare lună banii intră în cont. Bani cu care pot să îmi rezolv şi eu unele lucruri, este de construit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel