Zeci de mii de români au beneficiat de teste gratuite pentru boli grave

Steluța Indrei / 04 iul 2018 / 20:22 Salveaza PDF Comentarii
analize medicale
Descriere foto: analize medicale

Peste 20.000 de români au beneficiat, în 2017, de teste gratuite pentru diagnosticarea corectă a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC şi altele.

Peste 21.000 de teste de diagnostic şi investigaţii medicale au fost oferite gratuit pacienţilor români pentru identificarea unor boli grave, potrivit unui raport de implicare în comunitate al Roche România.

Peste 11 milioane de lei a investit compania farmaceutică pentru acţiuni de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, potrivit raportului. Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicată testelor gratuite oferite pacienţilor pentru diagnosticarea corectă a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC şi altele.

Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament în vigoare, însă o parte nu sunt compensate, ceea ce îngreunează accesul pacienţilor la un diagnostic corect şi rapid.

Campaniile de prevenţie şi educaţie pentru sănătate au reprezentat 12% din valoarea proiectelor de implicare în comunitate şi au vizat peste 30 de iniţiative menite să crească gradul de conştientizare al importanţei prevenţiei pentru sănătate.

Domeniile în care organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile de pacienţi au desfăşurat campanii acoperă în principal zona oncologiei, dar şi alte arii precum boli autoimune, boli infecţioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23