Zeci de mii de persoane mor în fiecare an în urma muşcăturilor de şarpe (OMS)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a elaborat un plan prin care intenţionează să reducă la jumătate numărul persoanelor care mor în urma muşcăturilor de şarpe, de la nivelul actual estimat la 138.000 de cazuri pe an, relatează marţi dpa.

Otrăvirea prin muşcătură de şarpe reprezintă o boală neglijată 'responsabilă pentru suferinţe enorme, dizabilităţi şi moarte prematură pe fiecare continent', a declarat OMS, la Geneva, subliniind că ţările cu venituri mici sunt cele mai afectate. Zilnic, circa 7.400 de persoane sunt muşcate de şerpi şi între 220 şi 380 mor, în plus faţă de cele aproximativ 2,7 milioane de cazuri de otrăvire în fiecare an.

Circa 400.000 de persoane dezvoltă anual probleme pe termen lung, inclusiv orbire şi amputări. Strategia OMS de prevenire şi control pentru a reduce la jumătate numărul de cazuri letale până în 2030 include implicarea comunităţilor locale. Copii sunt muşcaţi în drum spre şcoală, fermierii întâlnesc şerpi pe terenurile lor, iar femeile se confruntă cu riscuri atunci când merg la toaletă, potrivit OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să-i determine pe oameni să poarte pantofi în zonele cu risc şi să-i instruiască pe vindecătorii tradiţionali astfel încât aceştia să-i trimită pe cei muşcaţi de şarpe la clinici medicale. În plus, localnicii urmează să fie instruiţi să acorde primul ajutor. OMS urmăreşte de asemenea crearea unei pieţe stabile pentru medicamente la preţuri rezonabile, astfel încât să pună capăt 'crizei actuale în aprovizionarea cu antivenin'. Parteneriatele public-privat vor fi necesare pentru atingerea acestor obiective, potrivit agenţiei ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel