Zarzavat pentru ciorbă, la borcane pentru iarnă

Alexandru Ichim / 08 oct 2019 / 23:12 Salveaza PDF Comentarii

Vine iarna, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a umple cămara cu tot felul de bunătăți. Iată cum puneți la borcane zarzavatul pentru ciorbă. 

Zarzavatul pentru ciorbă poate fi pus la borcane pentru a fi folosit pe timpul iernii. Rețeta veche, așa cum scrie carteadebucateamamei.ro, necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

 

INGREDIENTE

1 kg Morcovi
1/2 kg Ceapă
1/2 kg Roșii
250 g Pătrunjel
2 buc. Țelină
2 kg Gogoșari
2 kg Ardei gras
1 buc. Varză mică
1 buc. Conopidă
5 gr. Usturoi
1/4 Sare
1 plic Conservant


ETAPE

1. Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat.

2. Se pun într-o oală mare și se adaugă o linguriță de conservant sau o aspirină.

3. Se pune mai apoi zarzavatul, în borcane sau în sticle (ca cele de lapte), iar deasupra se pun 2 linguri de ulei.

4. Pentru siguranță, borcanele se mai pot fierbe la bain Marie, aproximativ 15 minute.

5. Borcanele se țin la cald într-o pătură, până se răcesc, iar ulterior le puteți depozita în cămară/beci. 


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26