Zarzavat pentru ciorbă, la borcane pentru iarnă

Vine iarna, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a umple cămara cu tot felul de bunătăți. Iată cum puneți la borcane zarzavatul pentru ciorbă. 

Zarzavatul pentru ciorbă poate fi pus la borcane pentru a fi folosit pe timpul iernii. Rețeta veche, așa cum scrie carteadebucateamamei.ro, necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

INGREDIENTE

1 kg Morcovi
1/2 kg Ceapă
1/2 kg Roșii
250 g Pătrunjel
2 buc. Țelină
2 kg Gogoșari
2 kg Ardei gras
1 buc. Varză mică
1 buc. Conopidă
5 gr. Usturoi
1/4 Sare
1 plic Conservant


ETAPE

1. Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat.

2. Se pun într-o oală mare și se adaugă o linguriță de conservant sau o aspirină.

3. Se pune mai apoi zarzavatul, în borcane sau în sticle (ca cele de lapte), iar deasupra se pun 2 linguri de ulei.

4. Pentru siguranță, borcanele se mai pot fierbe la bain Marie, aproximativ 15 minute.

5. Borcanele se țin la cald într-o pătură, până se răcesc, iar ulterior le puteți depozita în cămară/beci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel