Zang Jianjun, interviu: CEFC și KMG, colaborare strategică

Zang Jianjun, director executiv al CEFC, a acordat un scurt interviu despre achiziționarea a 51% din acțiunile companiei KazMunayGas International. 

- Care este strategia de investiții a companiei pe piața europeană, în contextul viitoarei achiziții a pachetului de acțiuni Rompetrol?

- Colaborarea dintre companiile CEFC și KazMunayGas este una strategică. Noi suntem pregătiți ca, alături de KazMunayGas International, să dezvoltăm strategia noastră comună, în special în domeniul energiei, mai ales în Europa. Noi ne vom intensifica și extinde activitatea în sectoarele midstream și downstream. Pe această bază, noi ne vom extinde pe plan global. În același timp, vom intensifica investițiile în segmentele midstream și upstream. În viitor, suntem dispuși să sprijinim puternic compania KazMunayGas International și, de asemenea, să dezvoltăm și să extindem activitatea în sectoarele midstream și downstream.

- În acest moment, Dumneavoastră veți achiziționa 51% din acțiunile companiei KazMunayGas International. Luați cumva în calcul posibilitatea de a achiziționa, în viitor, restul de 49%?

- Scopul achiziționării pachetului de 51% din acțiuni este acela de a pune bazele și a dezvolta relațiile de colaborare cu KazMunayGas International, în vederea creării unei platforme de dezvoltare comune. Dar, în acest moment, nu intenționăm să achiziționăm alte pachete de acțiuni. Pe măsură ce lucrurile vor evolua și, dacă va exista din partea KazMunayGas International o solicitare în acest sens, vom fi dispuși să analizăm și o astfel de posibilitate.

- Acesta nu va fi primul Dumneavoastră contact cu KazMunayGas International. La finele anului 2015 a fost încheiat un contract privind achiziționarea unui pachet de 51% al companiei Dyneff. Având în vedere faptul că deja a trecut destul de mult timp, cum vă simțiți pe piața franceză? Ați putea să ne împărtășiți impresiile Dumneavoastră privind cooperarea cu KazMunayGas International?

- Se poate spune că Dyneff este primul proiect în cadrul căruia colaborăm cu societatea KazMunayGas International și, până în prezent, această relație se dezvoltă normal, suntem foarte mulțumiți de modul în care ea evoluează. De asemenea, se poate spune că acest proiect este privit ca un model, un exemplu al colaborării noastre viitoare. De asemenea, noi sperăm ca, pornind de la acest proiect, să avem succes în viitor.

- Cum apreciați activitatea managementului companiei Rompetrol?

- În primul rând, sunt foarte mulțumit de activitatea managementului companiei KazMunayGas International. Recent am participat la întâlnirea anuală a managementului KMGI și am felicitat conducerea grupului pentru rezultatele de success atinse în 2016. Pot spune că echipa KazMunayGas International a demonstrat, a arătat un nivel ridicat al profesionalismului său. De asemenea, ei și-au trasat planurile și obiectivele pentru perioada 2017-2020. Am încredere deplină că vor reuși și apreciez în mod deosebit rezultatele pe care le-au obținut. Consider că echipa KazMunayGas International este una foarte unită, dornică de a obține rezultate pe plan internațional și sunt convins că efortul lor va avea succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel