Zamfir: Isărescu, chemat la audieri. Cum sunt ”aranjate” dobânzile românilor

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Senatorul Daniel Zamfir (ALDE) a anunțat într-o conferință de presă, în urmă cu puțin timp, că Mugur Isărescu va fi invitat la audieri în Parlament.

Daniel Zamfir a acuzat în termeni duri sitemul bancar, precizând că băncile influențează ROBORUL. El a cerut Băncii Naționale ca începând de mâine să pună capăt acestei practici și să stabilească ca ROBORUL să se calculeze în funcție de tranzacțiile care se fac, nu în funcție de cotații.

El acuză băncile că intenționat cotează la valori foarte mari pentru a ridica ROBORUL care afectează creditele a milioane de români.

Liderul ALDE a anunțat audieri în Comisia Economică a Senatului, audieri la care va fi invitat să ofere explicații Guvernatorul Isărescu.

Apel către DIICOT

Daniel Zamfir a prezentat în acest sens documente. 

„Am decis să fac public aceste informații înainte de audiere pentru că eu consider că e un interes public deosebit. Cer Băncii Naționale ca de mâine să oprească acest mecanism prin care ROBORUL e calculat azi, mecanism prin care umflă într-un mod artificial ratele românilor. 

Această investigație pornita de Consiliul Concurenței e mușamalizată de ani de zile. Ea a început în 2008, s-a terminat in 2011, dar fără nicio rezoluție. Nu s-a mers mai departe să se sancționeze faptele constatate și nici nu a fost clasată din lipsă de probe. Dacă DIICOT consideră că sunt fapte de competeța sa, nu sunt jurist, nu mă pricep, poate găsi aceste documente. Le pot prezenta”, a preizat Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir l-a acuzat pe Mugur Isărescu că a ”ținut ROBORUL jos” atunci când l-a protejat pe Traian Băsescu, iar acum când nu ”îi convine guvernul” ROBORUL a explodat artificial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel