Zahărul şi uleiul, limitate la vânzare în Timişoara

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un magazin din Timişoara a decis să limiteze cantităţile de zahăr şi ulei pe care le vând clienţilor.

Astfel, pe uşa magazinului a apărut un anunţ care îi atenţionează pe clienţi cât zahăr şi ulei pot cumpăra. 

”Din dorinţa de a asigura produse de bază tuturor clienţilor noştri, limităm achiziţia acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, stă scris pe un afiş pe care e înfăţişată o sticlă de ulei.

Un al doilea afiş ilustrează o pungă de zahar, iar alături este un text asemănător prin care se atrage atenţia că se pot cumpăra pe un bon doar 5 kilograme, scrie Opinia Timişoarei.

BNR îndeamnă la economie şi la reducerea consumului 

”Sacrificii va trebui să facem cu toții, individual și ca grup, ca întreprinderi, ca state, pentru că producția și consumul, în parametri de acum, nu sunt sustenabili, prețurile la energie nu vor mai reveni niciodată la nivelurile scăzute de dinaintea pandemiei și nici n-ar fi de dorit să revină, dacă vrem ca planeta să mai fie locuibilă pe 30 sau 50 de ani. 

Ce se întâmplă dacă nu facem niciun sacrificiu și continuăm să trăim ca de obicei? În primul rând, foamete. Într-un scenariu de creștere a temperaturii cu 4 grade Celsius, ar crește zonele afectate de secetă și deșertificarea de la 15% din suprafața uscatului, cât este în prezent, la 45% din suprafața uscatului, ceea ce ar afecta o jumătate din populația globului.

Să ne gândim că nici în România nu suntem complet feriți de acest fenomen, care va crea mișcări mari de populație, războaie, pentru hrană, deci ca-n Evul Mediu.” a spus Valentin Lazea, economistul șef al BNR, conform unei înregistrări transmise de Antena 3, cu sursa Profitnews.

VEZI CONTINUAREA AICI

Şi fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a tras un semnal de alarmă. 

”Criza alimentară bate la uşă! Nu-mi plac abordările nihiliste şi nici afirmaţiile apocaliptice! Dar, din nefericire, se întrezăreşte germenul crizei alimentare. Să mă explic: creşterea preţurilor la inputurile folosite în agricultura, de la simplu la cvadruplu şi, mai mult, pune piedici serioase agricultorilor şi lucrătorilor din industria alimentară”, a scris joi pe Facebook Petre Daea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel