Zăcământul de aur pe care stau fermierii din România

bovine-covasna
bovine-covasna

Cererea de proteine obținute din lapte ar putea cunoaște o adevărată explozie în următorii ani. Produsele pe bază de proteină de lapte sunt folosite, în special, de sportivi și de către cei care țin diete speciale.

Specialiștii susțin că, la nivelul populației, se conturează o conștientizare a necesității unei diete sănătoase și echilibrate și această conștientizare poate oferi fermierilor venituri uriașe. Argumentul esențial este că 1 litru de lapte (3,25%) conţine 32 g de proteină, iar pentru 1 kilogram de proteină de lapte, producătorul trebuie să cumpere 30 de litri de lapte, scrie agrointel.ro

Cerere continuă, fără stocuri

Intrarea în consumul de masă a produselor pe bază de proteină de lapte ar reprezenta o creştere semnificativă a cererii. Producătorii de zer-pudră, caseină şi lactoză lucrează la capacitate maximă. Pe piaţa internaţională cererea continuă  nu dă răgaz acumulării şi formării stocurilor. Ce se produce ajunge direct la beneficiar, fără a sta în depozit, iar acest lucru se resimte şi la nivelul fermelor de lapte.

Marii producători de proteină de lapte sunt Uniunea Europeană, Statele Unite, Elveţia, Australia şi Argentina, iar marii importatori sunt China, ţările din Asia de Sud, Rusia şi Mexic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel