EXCLUSIV  Zăcământ URIAȘ de gaze (Buzău). Ministru, modificare în LEGE după această descoperire BOMBĂ

Toma Petcu, ministrul Energiei, a vorbit la DC News Live despre cel mai mare zăcământ de gaze naturale care a fost descoperit la Buzău.

Resursele găsite pe platforma Caragele, în localitatea CA Rosetti, ar putea asigura independenţa energetică a ţării pentru mai mulți ani. Această descoperire dă posibilitatea Românei să devină un jucător important pe piaţa gazelor din regiune şi nu numai.

Toma Petcu a zis că Romgaz ar putea demara peste un an și jumătate producție în zăcământul uriaș de la Caragele. El a precizat că o mare problemă a acestui proiect sunt exproprierile, întrucât proiectele de exploatare a gazelor nu sunt legiferate ca fiind de interes public.

"Romgaz va exploata singur în acea zonă. La ora actuală, încă se montează sondele de explorare. Undeva la jumătatea anului viitor, estimăm că vom începe procedura de construire a sondelor de extracție. Sunt lucrări mai complexe în sensul că avem nevoie de sprijin pentru exproprieri.

[citeste si]

Partea de exploatare de gaze nu este prevăzută ca expropiere în interes public, cum sunt autostrăzile. Lucrăm la o modificare în lege pentru a-i putea să-i sprijinim. Deja am demarat acest lucru. Ne vom ocupa de partea de expropiere, partea de rețele, de interconectare a acestor sonde cu celelalte rețele, cu magistralele Transgaz care transportă. În funcție de acest lucru, vorbim și despre alte echipamente care sunt necesare. Noi sperăm ca în maximum un an și jumătate să începem să avem producție efectivă în zona respectivă", a zis Toma Petcu la DC News Live.

Puteți urmări aici răspunsul integral: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel