Yoga, dans sau flotări. 10 minute de mişcare pe zi ar putea salva 100.000 de oameni anual

Fotografie creată de Elina Fairytale, de la Pexels
Fotografie creată de Elina Fairytale, de la Pexels

Un studiu realizat în SUA arată că dacă adulţii ar face doar 10 minute de mişcare pe zi, atunci 100.000 de vieţi ar putea fi salvate anual. Iar dacă mişcarea s-ar duce spre jumătate de oră zilnic, atunci şi numărul vieţilor salvate ar creşte exponenţial. 

Conform studiului publicat în revista JAMA Internal Medicine şi citat de CNN, cele 10 minute de mişcare pe zi sunt recomandate mai ales adulţilor cu vârsta peste 40 ani. 

"Ştim că mişcarea ne face bine. Dar acest studiu evidenţiază beneficiile la nivelul populaţiei. Dacă toţi adulţii de peste 40 ani din SUA ar face aceste 10 minute de mişcare pe zi, un număr mare de decese ar putea fi prevenit în fiecare an", a declarat Pedro Saint-Maurice, unul dintre autorii studiului, epidemiolog la Centrul Naţional de Cancer. 

Metoda folosită pentru realizarea studiului a fost riguroasă, explică Peter Katzmarzyk, profesor de obezitate pediatrică. Deşi numărul deceselor prevenite reprezintă doar o estimare, "este o abordare reală, deoarece este imposibil să faci astfel de teste. Nu ai cum să observi pe termen foarte lung aceste date", a spus profesorul. 

"Studiul nu se concentrează pe beneficiile pentru indivizi, ci mai degrabă pentru beneficiile la nivel macro. Ne putem însănătoşi ţara dacă îi îndemnăm pe toţi să facă mişcare 10 minute pe zi. Atât!", a mai punctat şi Saint-Maurice. 

Ce poţi face în cele 10 minute 

Dana Santas, antrenor de fitness, a explicat pentru sursa citată ce exerciţii pot fi făcute în doar 10 minute. "E mult mai uşor decât am crede să faci 10 minute de mişcare pe zi. Haideţi să ne gândim cât de repede trec 10 minute când stăm pe Facebook sau ne uităm la un serial. Nu investim mult timp, dar ne aduce beneficii importante pe sănătate. 

Astfel, avem varianta unei plimbări sau a mersului pe bandă. Este cea mai simplă metodă pentru a introduce activitatea fizică în viaţa noastră. 

Yoga este o altă opţiune foarte bună, pentru că ne ajută să scăpăm şi de stres. Mai avem şi exerciţii cu greutăţi. Nici măcar nu avem nevoie de echipament profesionist. Cheia este să găsim o secvenţă de mişcări fizice care ne vor lucra tot corpul. Putem face 10 până la 25 de flotări, 25 până la 40 de genuflexiuni şi putem alerga pe loc un minut. 

Iar dacă asta nu vă place, puteţi dansa. 10 minute de mişcare înseamnă 2-3 melodii, atât!", a explicat Santas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel