Yariv Levin, ministru din Israel, mesaj pentru liderii români și Iohannis

Yariv Levin, ministru din Israel, mesaj pentru liderii români
Yariv Levin, ministru din Israel, mesaj pentru liderii români

Yariv Levin, ministrul Turismului din Israel, într-un interviu acordat Antena 3, a spus că mutarea Ambasadei este în interesul românilor.

"Apreciem foarte mult pozițiile premierului și Guvernului român cu privire la Israel, mai ales în cazul ultimelor voturi din Organizația Națiunilor Unite și în cazul punctelor de vedere pe care România le-a avut în Uniunea Europeană cu privire la procesul de luare a unei decizii de mutare a ambadadelor la Ierusalim. Suntem foarte recunoscători pentru aceste puncte de vedere", a spus Yariv Levin.

"Mutarea Ambasadei este în interesul românilor. Excelent pentru Israel, dar și pentru România. (...) Toți liderii români vor fi mândri", a spus ministrul israelian în cadrul interviulu. Acesta speră ca președintele României să susțină mutarea.

Întrebare despre Iohannis

Întrebat dacă Israelul nu a fost ofensat de poziția publică a președintelui Klaus Iohannis, Yariv Levin a răspuns: "Trebuie să spun foarte sincer că suntem foarte ofensați de situația în care unele state spun că nu ne recunosc dreptul de a ne stabili capitala în orașul cu care avem conexiuni istorice de 3.000 de ani și către care fiecare evreu din lume se roagă de mii de ani. Normal că este foarte ofensator, pune obstacole în calea acestui lucru. Este ceva normal! Cred că până la urmă, având în vedere că nu este numai în interesul Israelului, ci și al românilor, sper că vom vedea această problemă de-o parte de problemele interne."

Vezi și: Iohannis, răspuns-fulger pentru Firea. Discuție cu martori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel