Wozniacki eliminată de la Wimbledon. Simona Halep rămâne numărul 1

Simona Halep
Simona Halep

 Daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial al tenisului feminin, a fost eliminată miercuri în turul 2 la Wimbledon de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 35 WTA, în trei seturi, 6-4, 1-6, 7-5, astfel că românca Simona Halep îşi va păstra prima poziţie în clasamentul WTA şi după turneul londonez. 

Câştigătoare în acest an a Openului Australiei, după o finală cu Simona Halep, Wozniacki s-a impus sâmbătă în turneul pe iarbă de la  Eastbourne, dar nu reuşeşte nici de această dată să aibă rezultate bune la Wimbledon, singurul turneu de Mare Şlem unde nu a atins niciodată sferturile de finală, scrie AFP. 

Makarova a câştigat primul set cu 6-4, după ce a condus cu 5-1, Wozniacki şi l-a adjudecat pe al doilea, cu un sec 6-1, iar rusoaica a reuşit să se impună cu 7-5 în decisiv, după ce a avut 5-1 şi a fost egalată, 5-5. 

Doar două jucătoare ar fi putut să o depășească 

Wozniacki şi americanca Sloane Stephens, numărul patru mondial, erau singurele care o puteau detrona pe Simona Halep în cazul unor evoluţii foarte bune la Wimbledon. 

Fostul lider mondial Serena Williams, cap de serie N.25 la Wimbledon, a trecut de bulgăroaica Viktoria Tomova, locul 135 WTA, jucătoare venită din calificări, în două seturi, 6-1, 6-4. Americanca, în căutarea unui al optulea trofeu la Londra, o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi Tatjana Maria (Germania). 

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, şi se află pe locul 181 în ierarhia WTA, a intrat pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor. 

Tot miercuri, la Wimbledon, jucătoarea cehă Lucie Safarova a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska (N.32) în două seturi, 7-5, 6-4. În runda inaugurală, Radwanska a învins-o dramatic pe românca Elena-Gabriela Ruse. 

Tot în turul 2, Camila Giorgi (Italia) a dispus de Madison Brengle (SUA), 6-4, 6-4. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel