William Brînză: premier, Mircea Coșea. "Am anunțat de la început că îl doresc premier"

william_brinza
william_brinza

Candidatul PER la Președinție, William Brînză, îl dorește premier, în eventualitatea în care va câștiga alegerile prezidențiale, pe Mircea Coșea, președintele onorific al ecologiștilor.

"Am anunțat încă de la început faptul că o să doresc un premier în persoana domnului Mircea Coșea. Este un bun economist și este președintele de onoare al Partidului Ecologist Român", a declarat Brînză duminică seara în cadrul unei dezbateri electorale la TVR 1.

Candidatul PER a spus că activitatea sa în planul politicii externe, atunci când era parlamentar al Diasporei, îl motivează pentru a candida la funcția supremă în stat.

"Fiind deputat de Diaspora, fiind președintele de organizație, cam de trei ori pe săptămână aveam întâlniri cu trei ambasadori ai statelor europene unde aveam discuții mai mult pe problemele românilor din străinătate. Activitatea mea se splita în cel puțin două părți. Grija față de români și dialogul cu autoritățile locale de acolo. Dacă am putut în străinătate, atunci pot și în România", a afirmat Brînză.

" Sunt cel care a introdus proiectul votului prin corespondență, din păcate nici PDL și nici PSD nu m-au ajutat să trec acest vot care era foarte necesar. Aș face un apel colegilor parlamentari să introducă acest vot. Este la cheie. Am mai introdus în parlament proiectul unei legi ca 1 % din comisionul pe care instituțiile bancare îl iau din banii românilor trimiși acasă să meargă pentru repatrierea decedaților și a accidentaților din afară. Nici acest proiect nu a fost votat. Astfel, românii puteau fi aduși acasă pe banii celor care îi comisionează", a mai afirmat Brînză.

Brînză spune că, dacă va câștiga alegerile, va fi un președinte proactiv și interactiv.

"Pentru mine președintele trebuie să fie unul moral, constituțional. William Brînză va fi un președinte proactiv și interactiv. Modelul de președinte jucător nu a reușit să satisfacă toate cerințele pe care le are România. De multe ori persoanele nu au înțeles haina funcției. Haina funcției implică responsabilitate. Numai așa poți deveni un bun colaborator al guvernului și al instituțiilor statului", a declarat candidatul PER.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel