William Brânză: Spania trebuie să notifice Comisia Europeană pentru a impune restricţii muncitorilor români

william_branza
william_branza

Spania trebuie să notifice Comisia Europeană, apoi Comisia să ia o decizie în baza notificării, decizia să fie trimisă către Consiliu si Consiliul miniştrilor să voteze. Fără a avea această procedură îndeplinită, decizia de restricţie nu poate fi aplicată.

"Dacă discutăm despre această intenţie a Spaniei vreau să îi facem să înteleagă şi să-i liniştim pe cei 860.000 de cetăţeni români rezidenţi şi cu drept de muncă în Spania, în legătură cu modul în care vor fi sau nu afectaţi.

În primul rând, aşa cum am afirmat deja, ne aflăm în faţa unei posibilităţi, a unei intenţii exprimate, dar care nu a derulat procedura conformă. Spania trebuie să notifice Comisia Europeană, apoi Comisia să ia o decizie în baza notificării, decizia să fie trimisă către Consiliu si Consiliul miniştrilor să voteze. Fără a avea această procedură îndeplinită, decizia de restricţie nu poate fi aplicată, afirmă parlamentarul PDL.

De asemenea foarte important de ştiut este şi faptul că, din discuţiile pe care le am cu autorităţile şi guvernul spaniol, rezultă ca această restricţie este o decizie strict tehnică, cu un caracter temporar, bazată pe motive de natură economică, dar care nu poate produce efecte retroactive, deci, cetăţenii români care lucrează sau şi-au depus actele pentru un loc de muncă, nu sunt afectaţi. În cazul în care acestă intenţie se va transforma în decizie susţinută şi la nivelul UE, atunci ea se va aplica doar românilor care vor face formalităţăle pentru identificarea unui loc de munca, ulterior adoptării deciziei de către autorităţile spaniole.

Ceea ce am arătat şi interlocutorilor mei spanioli şi vă evidenţiez şi dumneavoastră este faptul că avem statistici care ne arată clar că în 2007 şi 2008, numărul românilor în Spania era aproximativ 2 milioane (cu şi fără drept de muncă) iar de atunci şi până în prezent nu putem vorbi de o creştere a prezenţei conaţionalilor noştri ci, dimpotrivă, de o diminuare a numărului acestora! Prin urmare este ilogic să vorbim despre un nou val de români din 2011 în Spania", mai afirmă William Brânză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel