WikiLeaks: De unde venea entuziasmul lui Videanu pentru Gazprom

videanu-rovinari-043
videanu-rovinari-043

WikiLeaks a publicat milioane de mail-uri ale Stratfor. Din acestea reiese că sursele celei mai mari firme de analiză geo-politică din lume mişună şi pe lângă preşedintele Traian Băsescu. În mail-urile publicate se arată și de unde vine interesul lui Adriean Videanu pentru Gazprom

Jurnalul Național arată că un analist din cadrul Institutului Diplomatic Român (IDR), una dintre sursele Stratfor pe probleme de politică şi energie, explica Antoniei Colibăşanu, printr-un email din 17 septembrie 2010 că, la o reuniune a ambasadorilor, Băsescu a făcut remarci negative despre South Stream şi a spus că este în favoarea Nabucco. Calitatea analizelor româneşti legate de South Stream, proiect rival Nabucco, sunt în cel mai bun caz mizerabile şi pe de altă parte există interese ruse în cercurile de afaceri din România, se mai arată în mailurile interne ale Stratfor. "De aceea nu pot să-mi dau seama de entuziasmul gazprom-ist a lui Videanu. Nu este clar pentru mine dacă e vorba de incompetenţă sau lipsă de coerenţă la nivelul politicilor externe ale României sau dacă există afinităţi suspicioase faţă de interesele economice ale Gazprom", preciza analistul.

Potrivit sursei citate, analistul ar fi profesorul Radu Dudău. El îi explicase Antoniei Colibăşanu că tehnicile de negociere lui Adriean Videanu şi a oficialilor din Ministerul Economiei legate de marile proiecte energetice sunt: "fie o tactică de negociere nu foarte deşteaptă (toată lumea fiind convinsă că Nabucco are acele mai mari şanse), fie incompetenţă sau vasalitate faţă de interesele Gazprom".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel