Weber: Verhofstadt este federalist, dar nu se ocupă de apa din toalete

Renate WEBER
Renate WEBER

Europarlamentarul liberal Renate Weber a vorbit, vineri, într-un interviu pentru Agerpres, despre euroalegerile din mai și candidatul Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE) la șefia Comisiei Europene, belgianul Guy Verhofstadt. Weber spune că fostului premier al Belgiei i se reproșează în mod eronat că e federalist, explicând că acest concept nu înseamnă a reglementa cantitatea de apă din toalete, aluzie la inițiativele bizare ale Executivului condus de populari.

Întrebată dacă Verhofstadt are șanse reale să câștige președinția CE, Weber a răspuns că noul șef al Comisiei va fi stabilit și în urma unor negocieri.

"Eu cred că se vor face, cu siguranță, niște negocieri, pentru că până la urmă, în realitate, în funcții de nivelul acesta, lucrurile cam așa se petrec. Eu mi l-aș dori foarte mult pe Guy Verhofstadt pentru că este omul care are într-adevăr viziune cu privire la UE. Mulți îi reproșează 'da, dar e un federalist'. Cred că aici puțin se greșește cu privire la conținutul acestui concept, pentru că a fi federalist în Uniunea Europeană înseamnă a fi foarte mult pan-Uniunea Europeană, paneuropean, și a vrea o întărire politică mai puternică a UE, o concertare mai bună a diferitelor politici fiscale, economice ș.a.m.d., deci în sensul acesta", a declarat eurodeputatul PNL.

Verhofstadt se va bate în mai cu socialistul Martin Schulz și, cel mai probabil, cu Jean-Claude Juncker din partea PPE. 

"Dar, ca să-l citez pe el, a fi federalist nu înseamnă a te ocupa de reglementări cu privire la cantitatea de apă care trebuie să existe în toalete, nu, nu asta este UE spre care Guy Verhofstadt ar vrea să se îndrepte și nici eu n-aș vrea să ne îndreptăm spre așa ceva, dar cred că din punctul ăsta de vedere, cel puțin determinarea lui, hotărârea lui pentru o întărire a UE sunt evidente. Și poate că în perioade dintr-astea de criză sau de postcriză e bine să ai pe cineva mai dur, mai puternic, în felul în care vede lucrurile, pentru că oricum nu-i va fi ușor. Dacă va fi cineva mai moale, mai dispus să se lase influențat și dintr-o parte și din alta, atunci mă tem că vom bălti în UE în loc să avansăm", a mai spus Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel