Weber: PSD și PNL pot merge separat pentru alegerile din PE

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, a declarat la RFI că  Uniunea Social Liberală nu s-ar rupe, dacă PNL şi PSD ar decide să meargă la alegerile europarlamentare pe liste separate. Alegerile pentru Parlamentul European ar putea avea loc în luna mai, 2014.

În opinia europarlamentarului PNL, Renate Weber, "cu siguranţă, o alianţă nu se rupe, chiar dacă în alegerile de exemplu pentru Parlamentul European s-ar merge pe liste separate".

 "Se mai întâmplă şi în alte ţări. Sunt împreună la guvernare, dar în alegerile pentru Parlamentul European de regulă se merge cu grupurile politice cărora le aparţii. Cred că ar fi dificil, din punctul meu de vedere, să ai o singură listă care e a USL-ului, având în vedere că în Parlament socialiştii sunt un grup distinct, ALDE este un grup distinct", spune parlamentarul european.

 Renate Weber crede că "a merge pe liste separate nu este neapărat un capăt de ţară, având în vedere că dacă se discută temele europene, aici nu este vorba de campaniile acelea cu care ne-am obişnuit, în care lumea se înjură, lumea se insultă, nu. Dacă se discută temele într-adevăr serioase, vom vedea că sunt abordări diferite ale socialiştilor şi ale liberalilor la nivel european, ele pot fi prezentate, pot fi explicate publicului. Nu este nici un fel de nenorocire, coaliţia poate să meargă mai departe liniştită, chiar dacă am avea liste distincte, PNL şi PSD".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel