Weber îl acuză de rasism pe Jeremy Clarkson: Nu mă mai uit la Top Gear

renate-weber dc
renate-weber dc

Europarlamentarul Renate Weber spune că declarațiile lui Jeremy Clarkson cu privire la România sunt încărcate de rasism, motiv pentru care are unele rețineri în a mai privi emisiunea britanicului, Top Gear.

”Cu foarte mult regret privesc discursul acesta în mod special, de exemplu, pentru că mie mi se pare atât de încărcat de rasism, încât sinceră să fiu, am o problemă eu personal să mai văd emisiunea şi să văd personajul care a făcut astfel de afirmaţii! E-adevărat că multă lume ştie că el însuşi e un personaj foarte controversat”, a declarat eurodeputatul pentru RFI.

Realizatorul emisiunii Top Gear a scris într-un editorial pentru The Sunday Times despre diferențele mari dintre țările membre ale UE, descriind România drept o țară frumoasă, dar cu localități pe care până și Iisus le-ar fi găsit înapoiate.

Rasismul ca fenomen european

Liberala remarcă faptul că extremismul capătă cote alarmante în Europa, iar politicienii nu par să ia măsuri în această privință.

”Despre asta vorbesc, despre discursul acesta care se îndepărtează clar de fundamentele Uniunii Europene, care devine tot mai rasist, care începe eventual în nişte tabloide dintr-o ţară sau alta, dar care după aceea este preluat inclusiv de ziare mai serioase, de jurnalişti care pretind să fie mai serioşi şi în toată povestea aceasta bineînţeles că politicienii joacă un rol crucial, pentru că depinde de ei de fapt să aibă o poziţie foarte fermă şi să pună punct unei astfel de situaţii. Numai că din păcate, politicienii care sunt şi ei într-o continuă campanie electorală, fie că sunt alegeri, fie că nu sunt alegeri nu fac decât să intre în acest joc lansat de unii şi de alţii. De asta vă spun, sinceră să fiu, sunt speriată de felul în care nu doar discursul populist şi populismul, ci felul în care extremismul văd că se întinde în Europa”, spune Renate Weber.

Eurodeputata invocă nevoia unor măsuri imediate pentru împiedicarea răspândirii extremismului.

”E cazul ca oamenii care sunt oameni serioşi şi ei sunt din absolut toate categoriile profesionale, nu vorbim doar de politicieni sau de presă, ci de un efort comun, e cazul ca oamenii serioşi să nu mai lase acest lucru să se întâmple, pentru că pe indiferenţa celor mulţi, vreau să vă spun că aceşti extremişti vor câştiga tot mai mult teren. Şi nu cred că asta e ceea ce îşi doreşte UE, proaspăt câştigătoare a unui premiu Nobel pentru Pace”, mai spune Renate Weber

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel