Weber, declarații despre România. Claudia Țapardel: Grav și revoltător

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel consideră inacceptabile declarațiile lui Manfred Weber, candidatului PPE la șefia Comisiei Europene, la adresa României. 

Eurodeputatul român spune că Weber, în prima declaraţie oficială cu ocazia evenimentului, imediat după validarea sa, deşi fusese întrebat despre situaţia din Ungaria, a preferat să facă afirmaţii inacceptabile la adresa României şi prin aceasta ne-a arătat care sunt intenţiile sale politice privind viitorul UE şi al statelor membre. Potrivit acestuia, „trebuie să discutăm în continuare tema Ungariei, dar este mai mult în spate. (...) Am avut demonstrații masive la București, nu la Budapesta. Președintele României este îngrijorat de aceste evoluții”.

Declarații revoltătoare

„Asemenea declaraţii sunt revoltătoare. Interesul electoral nu trebuie folosit pentru ca România să apară ca monedă de schimb atunci când Manfred Weber este întrebat de derapajele unui guvern şi a unui lider popular european, aşa cum este Victor Orban, premierul Ungariei. Mi se pare cu atât mai grav că deşi nimeni nu i-a adresat o întrebare despre România, Weber a atacat România într-un mod absolut gratuit”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

O veste rea pentru România

Țapardel mai spune că desemnarea lui Manfred Weber drept candidat PPE la şefia Comisiei Europene nu este o veste bună nici pentru România, dar nici pentru viitorul Uniunii Europene, în condiţiile în care acesta demonstrează că nu poate fi un lider echilibrat şi cu o viziune corectă asupra politicii europene. „Ieşirea agresivă la adresa României spune foarte multe despre viziunea domnului Manfred Weber ca viitor candidat pentru preşedenţia Comisiei Europene. Din păcate, în loc să vorbească despre unitatea şi solidaritatea UE, Weber este în stare ca, pentru propriile interese politice, să sacrifice un stat membru al Uniunii Europene, în speţă România, inclusiv prin susținerea ideii extrem de nocive că ar trebui să existe un sistem care să lege acordarea fondurilor europene de principiul statului de drept. Consider că Manfred Weber nu este un lider al viitorului care să vorbească despre o Uniune Europeană unitară, solidară şi puternică, ci este un lider al trecutului care, prin viziunea sa, divizează şi dezbină construcţia europeană”, a precizat Claudia Ţapardel.

O rezoluție nedreaptă

Europarlamentarul apreciază că săptămâna viitoare, România este nevoită să se confrunte cu o Rezoluţie nedreaptă în plenul Parlamentului European, eveniment la care s-a ajuns tot din cauza unor jocuri politice mărunte. „Rezoluţia este tot o consecință a lipsei de echilibru şi imparțialitate de care dă dovadă liderul PPE, deoarece o astfel de Rezoluție la adresa României nu ar fi trebuit să existe dacă Manfred Weber nu ar fi acceptat să facă un joc pur politicianist. În plus, este tot mai clar că atacurile gratuite lansate de Weber la adresa României reprezintă o consecință directă a acțiunilor de denigrare făcute de către colegii liderului popular european din PNL”, a mai declarat Țapardel.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel