Weber, atac Guvernare. Cataramă: Se trece sub tăcere. Insultă poporul

Viorel Cataramă
Viorel Cataramă

Viorel Cataramă transmite că Dreapta Liberala condamnă declarațiile lui Manfred Weber, cu privire la apartenența României la Spațiul Schengen.

Manfred Weber precizează, într-un interviu pentru Digi24, că România a făcut atât de mulţi paşi înapoi în ultima vreme, că situaţia e comparabilă cu cea de dinainte de a fi acceptată în Uniunea Europeană şi că România nu este în spaţiul Schengen tocmai din cauza actualei conduceri de la Bucureşti.

"Ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile aderării, iar problemele existente, mai ales în domeniul independenţei justiţiei (pe bună dreptate criticate de comunitatea internaţională) nu pot justifica în niciun fel neadmiterea noastră în acest spaţiu.

În fapt, se trece sub tăcere motivul real (dreptul de veto exercitat de un stat membru UE) şi se invocă motive care în ultimă instanţă jignesc şi insultă poporul român. De aceea, îi cerem din nou Preşedintelui Iohannis, să exercite dreptul de veto al ţării noastre în Consiliul European, cât timp ţara noastră este ţinută pe motive mincinoase în afara Spaţiului Schengen", a declarat Viorel Cataramă.

Declarații Manfred Weber

"În ultimii ani, România a fost vizibilă mai mult în discuţia despre statul de drept, ca subiect de dezbatere despre cum ar trebui combătută corupţia. România nu mai este în prima linie a dezvoltării europene pentru că se discută atâtea aspecte negative despre România. Şi trebuie să schimbăm această situaţie. Vă dau un singur exemplu. Există un candidat român pentru funcţia de procuror-şef european, adică pentru lupta anticorupţie, pentru un stat modern şi funcţional, până la urmă asta ne dorim cu toţii. Iar Guvernul României este împotriva candidatului român. Deci nu apără interesele României. De aceea consider că aici este o problemă. Iar atitudinea guvernului actual este şi motivul pentru care nu vedem niciun progres în dosarul Schengen. Restul Europei nu are încredere în stat din cauza acestui guvern. Vreau să-l felicit pe preşedintele Iohannis, în ultimii ani a fost văzut în Europa ca un militant al unei Românii moderne, al unei Românii fără corupţie. De aceea cred că multe probleme au legătură cu guvernul actual", a declarat Weber pentru Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel