Vulpescu plăteşte pentru eşuarea privatizării Oltchim

remus-vulpescu
remus-vulpescu

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, susţine că vinovatul pentru eşuarea negocierilor de la Oltchim este Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Chiţoiu a spus că acesta trebuie schimbat din funcţie, iar Ponta a sugerat aceeaşi măsură. În schimb, ministrul a spus că premierul nu-l consideră vinovat de eşuarea privatizării şi nu se impune şi demisia sa.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. El a arătat că procesul de privatizare va fi formal încheiat în 1-2 zile.

Ministrul a adăugat că a afirmat anterior că este pregătit să îşi depună mandatul în cazul unui eşec al privatizării, dar aceasta doar dacă vina i se datorează şi a precizat că nici premierul Ponta şi nici el personal nu consideră că a greşit.

"Premierul nu consideră că eu, ministrul Economiei, am greşit. După cum aţi observat, răspunderea revine comisiei de licitaţie, preşedintelui comisiei de licitaţie şi respectiv OPSPI", a spus Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă i se pare normal ca şeful OPSPI să asculte muzică la negocieri, Chiţoiu a afirmat că acesta nu a ascultat muzică în timpul negocierilor, dar că după ce s-au încheiat negocierile, după ce participanţii la licitaţie au plecat, a pus o muzică de fond.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să răspundă concret dacă Vulpescu va fi demis, dar a sugerat că o astfel de decizie va fi luată.

"Cred că domnul Vulpescu nu mai vrea nici dânsul, şi în niciun caz nu mai vrem noi, ca să se ocupe din nou de privatizarea Oltchim", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel