Vulpescu: În această fază din evoluţia PSD, nu mă regăsesc

Fostul ministru al Culturii, social-democratul Ionuţ Vulpescu, a afirmat că are o legătură foarte puternică cu PSD, dar, uneori, nu îşi găseşte locul în această etapă din evoluţia partidului.

"Eu am o legătură cu acest partid foarte puternică şi sunt prudent cu deciziile pe care le iau. În momentul în care iau o decizie însă mi-o asum şi merg mai departe. Aţi întrebat dacă mă mai regăsesc. În partid da şi în valorile care au construit acest partid, da. Şi în valorile social-democraţiei, da. Şi în solidaritatea şi în spiritul acestui partid, da. În mulţi dintre oamenii din acest partid, da. Uneori, în această etapă, în această fază din evoluţia acestui partid, nu mă regăsesc. Şi eu cred că, alături de mine, sunt mulţi alţii care nu se regăsesc", a spus Vulpescu, într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul activităţii sale ca ministru al Culturii.

În opinia sa, dialogul reprezintă soluţia. "Este o etapă şi eu cred că în structurile pe care Statutul partidului le prevede - Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv Naţional, Consiliul Naţional - să se discute serios nişte lucruri. În ultimele luni au fost numai şedinţe ale Comitetului Executiv Naţional, care propunea premieri şi miniştri pe care îi dădea afară mai devreme sau mai târziu. E cam puţin pentru ce trebuie să facă un partid şi eu cred că ne vom întoarce la Statutul partidului, la structurile sale şi să vedem ce este de făcut. Eu cred că dialogul este soluţia, întotdeauna", a explicat fostul ministru.

Vulpescu a ţinut să precizeze că el nu a criticat partidul.

"Eu n-am criticat partidul. Partidul este alcătuit din sute de mii de membri. Şi sunt milioane de români care cred în noi. Eu, dacă atunci când am venit la minister, mă gândeam la oamenii care reprezintă acest domeniu, atunci când mă gândesc la partid mă gândesc la politicile pe care noi le facem pentru oameni. Avem o obligaţie faţă de cei care ne votează. E simplu, aşa funcţionează o democraţie. Ai obligaţia să nu trădezi încrederea celor care în frig, în ploaie, în vânt, ies din case şi vin şi te votează. Asta e foarte important. (...) Cred că partidele s-au închis mai mult în ele însele şi confundă nişte realităţi interne cu spaţiul public, cu oamenii... E o ruptură. Este o ruptură, de multe ori, între clasa politică şi cetăţeni şi ar trebui ca drumul ăsta să fie refăcut. Problema e de recâştigare a credibilităţii şi de refacere a prestigiului nostru ca partid în faţa oamenilor", a menţionat Vulpescu.

Întrebat de ce Liviu Dragnea a vrut să schimbe Guvernul, Ionuţ Vulpescu a spus că preşedintele PSD poate să răspundă mai bine, însă, în opinia sa, astfel de modificări în structura Executivului, din şase în şase luni, nu sunt benefice.

"Aici cred că domnul preşedinte Liviu Dragnea poate să vă răspundă mai bine ca mine. Eu nu cred că o schimbare din şase în şase luni (n.r. a Guvernului) este benefică. Nici partidului, nici încrederii oamenilor în noi. Politicile publice cer continuitate", a arătat Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel