Vulpescu, FERM după programul PNL. "Monstruos. NU există!". Ce frapează în program?

Senatorul Ionuț Vulpescu a adresat un mesaj dur Guvernului Orban, în urma proiectului "Reclădim România", pentru relansarea economiei. 

"Programul decenal (da, PNL vede monstruos de departe!), lansat azi de Guvernul Orban este, oricum l-ai judeca, un simplu exercițiu de PR. Un material dedicat campaniilor electorale din toamna asta. Știu foarte bine că banii aceia, cu care aruncă, pe hârtie, în stânga și în dreapta, NU există!

Ce frapează în program este absența domeniului social. Iar în acest context cultura este un domeniu inexistent în programul PNL - „Reclădim România”. Nimeni nu poate reclădi o țară decât plecând de la cultura ei. Nefinanțat, vulnerabil, în ritmul acesta, sectorul cultural nu poate fi „reclădit”, ci va trebui „renăscut”", a scris Ionuț Vulpescu pe pagina de Facebook.

"Nicio vorbă despre un fond de urgență dedicat culturii"

"Singura referire la sectorul cultural din programul liberal este la rubrica „Investiții în dezvoltarea locală”, ultimul punct: „reabilitare monumente istorice, patrimoniu cultural și clădiri administrative”. Pentru că la următoarea pandemie, artiștii se vor refugia în clădiri administrative unde, probabil, vor întinde iar mâna cu un dosar cu șină pentru o finanțare mediocră dintr-un program care nu permite depunerea online a aplicațiilor. Să ni se spună de la tribuna de putere PNL: la următoarea pandemie, artiștii vor mânca mai puțin și vor sta izolați în clădiri restaurate? Nicio vorbă despre un fond de urgență dedicat culturii. Nicio vorbă despre măsuri de protecție socială pentru artiști", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel