Vreme rea în București. Se închid școlile, răspuns oficial așteptat

În contextul vremii extreme din această perioadă, în Primăria Capitalei se discută dacă primarul general, Gabriela Firea, ar trebui să anunțe sau nu suspendarea cursurilor în Capitală.

În București va ninge în cursul acestei săptămâni, cele mai mari cantități de precipitații fiind prognozate marți și joi. Pe rețelele de socializare au fost deja lansate ”avertizări”, potrivit cărora primarul general, Gabriela Firea, va lua decizia suspendării cursurilor. Școlile ar urma să fie închise două-trei zile, în funcție de actualizările primite de la Agenția Națională de Meteorologie.

Surse DCNews din Primăria Generală au confirmat că se poartă discuții în acest sens. Urmează să se stabilească dacă școlile vor fi închise chiar de luni, sau dacă se așteaptă până marți, să se vadă exact cât de puternică va fi ninsoarea. O altă problemă ar fi încadrarea în programă, întrucât elevii au pierdut deja o săptămână și puțin timp începe vacanța de Paști.

Primăria Capitalei a hotărât închiderea școlilor în luna februarie, când în București a nins abundent și a fost ger, cu minus 20 de grade Celsius. Măsura a fost contestată în unele media și pe Facebook, fiind invocată problema părinților care nu au cu cine să își lase copiii cât sunt plecați la serviciu. Pe de altă parte, închiderea școlilor a făcut redus traficul auto, astfel încât au fost evitate ambuteiaje majore în perioada respectivă. 

Universitățile nu au suspendat cursurile, cu excepția SNSPA, deci cu atât mai puțin ar lua această decizie în cazul valului de frig din luna martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel