Vrei să economisești la detergent și balsam? Încearcă să folosești acest ingredient și vei observa imediat diferența

Sursa Foto Pexels/Rodnae Productions
Sursa Foto Pexels/Rodnae Productions

Alternative naturale au existat și vor exista mereu și vor fi transmise din generație în generație. Poate că unii vor apela la ele pentru a proteja casa de agenții chimici, dar cu siguranță există o bună parte dintre oameni care vor apela la alternativele naturale și din cauza factorului economic.

Dincolo de protejarea mediului, de ce să nu economisești niște bani dacă o poți face? 

Doriți să economisiți detergent și balsam, încercați să utilizați oțet. Otetul este elementul din discuția noastră și poți să fii sigur că folosirea lui în spălarea rufelor îți va face hainele extraordinare. Mai ales dacă ne referim la cele albe. 

Otetul, dacă nu știați, este considerat un dezinfectant puternic și din acest motiv, dacă îl combinăm cu rufele, ne va dezinfecta hainele. Oțetul fixează pigmenții în fibre, fiind folosit și în tehnica de vopsire a materialelor textile. Dar îl poți folosi și acasă pentru a îmbunătăți culorile hainelor și nu numai, potrivit nonsapeviche.it.

De asemenea, oțetul acționează precum un balsam natural, îndepărtând rezidurile de detergent din fibre, pe care le înmoaie și le îmbunătățește textura.

Dar cât ne costă să utilizăm oțetul la spălarea rufelor?

Cu siguranță mult mai putin decât produsele chimice pentru spălat. De fapt, dacă veți deprinde acest bun obicei, nu va aduce beneficii doar mediului, hainelor noastre, igienei casei noastre, ci și buzunarelor noastre care vor fi mai puțin ușoare. De fapt, economiile față de achiziția de detergenți vor deveni evidente. Primul pas este să încerci.

Dacă încă nu sunteți convinși, mai menționăm un lucru. De reținut că balsamul de rufe este totuși un produs chimic iar uneori parfumul și moliciunea depind de unele substanțe prezente în conținutul lui care se lipesc de fibrele textile și în timp le va strica.

În plus, oțetul folosit în locul detergentului în mașina de spălat ajută și la reducerea factorului „alergie”, nu poluează, are efect detartrant asupra calcarului care se formează în țevi. Pe scurt, este perfect!

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele?

Simplu, tot ce trebuie să faci este să torni o jumătate de cană de oțet în timpul ciclului de spălare al mașinii. Pentru eliminarea petelor dificile de pe anumite țesături este recomandat să înmuiați rufele mai întâi într-un lighean cu o soluție compusă din oțet (200-300 ml, chiar și mai mult în funcție de pete) și apă. Acest lucru este valabil și pentru rufele pe care le doriți mai albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel