Vrei să ai talie de viespe? Faci degeaba aceste exerciţii!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Îţi doreşti să ai mijloc tras ca prin inel, faci abdomene până te iau durerile de spate şi nu vezi rezultate. De ce? Pentru că faci exerciţiile greşite!

Iată care sunt unele dintre cele mai ineficiente exerciții pentru a pierde grăsimea din zona abdominală, potrivit Eatthis. Din păcate, multe dintre ele sunt şi populare şi promovate în exces pe reţelele sociale de aşa-zişi traineri personali.

Abdomenele

Crunch-urile şi, în general, exerciţiile numite "abdomene" te obligă să ai o postură proastă, cu gâtul înainte, umerii aduşi în faţă și pune foarte multă presiune pe coloană. Nici nu-i de mirare că după câteva exerciţii te simţi cu spatele înţepenit şi cu umerii încoirdaţi! 

În loc să faci abdomene cu sutele, ai putea folosi o minge de gimnastică pentru a menține o postură bună pe tot parcursul exerciţiilor. În timp ce te aşezi pe genunchi, cuprinde cu ambele braţe mingea gigantică, încordează muşchii andominali, menţine braţele drepte și împinge înainte, atât cât poţi, pentru ca mai apoi să revii la poziţia iniţială.

Exerciţiile pentru antebrațe

Dacă vrei să arzi mai multe grăsimi în zona taliei, vizează simultan mai multe grupe de muşchi mari pentru a obţine schimbarea dorită. Izolarea unui mușchi mic de la nivelul brațelor nu va arde multe calorii. În acest caz ar ajuta mai mult o bară de tracțiuni. Cu palmele spre tine, începe prin a strânge omoplații şi împinge-te în sus. Dacă folosirea greutății corporale te solicită prea mult, foloseşte o bandă de exerciții.

Ridicările pe vârfuri

Ai crede că exersarea gambelor nu are nimic de-a face cu pierderea grăsimii de pe abdoment. Greşit! Mulţi nu fac astfel de înălţări  pe vârfuri pentru că... nu le văd rostul.

Încearcă un sprinter step-up care antrenează întreaga musculatură a picioarelor. Pui un picior pe o cutie, o bancă sau o treaptă de scară. Te împingi în acest picior şi ridici cât mai mult celălalt picior, apoi cobori. 

Aplecările în lateral

Exerciţiile de aplecare în lateral izolează doar câțiva mușchi și nu lucrează cu adevărat zona abdominală, ceea ce poate pune presiune pe coloana vertebrală și pe spate, mai ales dacă foloseşti şi gantere.

Înlocuieşte-le cu plank sau "scândura" şi corzi ori bandă elastică, care vizează întreaga zonă mediană și adaugă o mișcare suplimentară pentru arderea mai multor calorii. Întinde-te pe o parte și așează-ți antebrațul pe sol, perpendicular pe corp. Ține corpul drept, fesierii încordaţi și umerii trași înapoi. Cu brațul opus, apucă un mâner de coardă elastică și trage în sus, în timp ce îţi ții corpul rigid.

După mai multe repetări zilnice vei începe să vezi cum în dreptul taliei vor apărea acele liniuţe care dau forma de clepsidră la care toate femeile visează, mai vizibilă în cazul celor cu bazin generos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel