Vrancea: Cea mai mare parte din bugetul AJPIS, pentru plata alocaţiilor copiilor

Peste 60.000 de copii şi tineri beneficiază de alocaţie de stat, pentru plata acestor drepturi fiind alocată cea mai mare parte din bugetul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vrancea, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Avem în plată 60.322 de copii, în primele nouă luni ale anului fiind alocată pentru plata acestor drepturi 74.898.388 lei. Suma pentru plata acestor drepturi a crescut ca urmare a majorării cuantumului alocaţiei de stat începând cu luna aprilie a anului curent. Până acum, cele mai mari sume erau alocate pentru plata indemnizaţiilor persoanelor încadrate în diferite grade de handicap', a declarat, luni, în cadrul Colegiului Prefectural, directorul executiv al AJPIS Vrancea, Costel Dumbravă.

Potrivit unui raport de activitate prezentat de acesta, 28.976.589 de lei au fost alocaţi în primele nouă luni ale anului pentru plata indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, de care beneficiază 1.965 persoane, iar 6.538.352 lei a fost bugetul alocat pentru plata stimulentelor de reinserţie profesională de care au beneficiat 1.154 de persoane aflate în concediu pentru creşterea copilului care au reluat activitatea profesională cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de doi ani a copilului, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap.

În perioada raportată, 11 persoane au beneficiat de o indemnizaţie lunară de 1.700, pentru concediul de acomodare care se acordă persoanelor cărora le-a fost încredinţat un copil în vederea adopţiei. De asemenea, 1.049 de persoane au beneficiat de alocaţie de plasament în valoare totală de 6.374.904 lei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel