Voucherele de vacanță. Virgil Popescu: Nici prin gând nu ne-a trecut să le desfiinţăm

Alexandru Ichim / 30 oct 2019 / 14:54 Salveaza PDF Comentarii
Vouchere de vacanta
Vouchere de vacanta

Ministrul propus pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu, susține că voucherele de vacanță nu vor fi desființate.

Noul Guvern va păstra voucherele de vacanţă pentru bugetari şi are un proiect şi pentru mediul privat, astfel încât companiile să-şi deducă suma de 1.450 de lei din impozitul pe profit, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, scrie Agerpres. 

"A fost un fake news că vrem să scoatem voucherele de vacanţă, pe care vreau să-l demontez. Nici prin gând nu ne-a trecut să le scoatem, ci, mai mult, le considerăm un vector important de marketing turistic pentru destinaţiile interne, românii au circulat mult mai mult", a spus Popescu.

Proiect de lege și pentru mediul privat 

 

El a arătat că PNL a iniţiat un proiect de lege pentru ca firmele private să-şi poată deduce din impozitul pe profit cheltuielile cu tichetele de vacanţă.

"Avem un proiect de lege pentru mediul privat, astfel încât companiile private care pot şi vor să dea vouchere pentru salariaţii lor, acea sumă de 1.450 de lei să poată fi deductibilă, atenţie, din impozitul pe profit. Deci nu deductibilă fiscal şi apoi să se aplice impozitul pe profit, ci din impozitul pe profit. Este un proiect al nostru, al liberalilor, care este în circuit parlamentar, în dezbatere", a precizat Popescu.

Potrivit acestuia, noul Guvern se va gândi şi la posibilitatea acordării de vouchere pentru extrasezon.

"Nici pe departe nu ne trece prin cap să le desfiinţăm. Credem că ar trebui orientate şi spre extrasezon. Vom analiza proiectul iniţiat de PSD în acest sens. Suntem de acord ca voucherele să se ducă şi spre zona de extrasezon. Lucrurile bune care sunt în minister, le vom păstra", a mai spus Popescu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27