Vouchere de vacanţă. Precizări privind valoarea de la ANAT

Valoarea voucherelor de vacanţă pentru luna iulie este de aproximativ 58 milioane de euro, fiind emise aproximativ 4,85 milioane de tichete pe hârtie în valoare de 52,6 milioane euro şi peste 300.000 de vouchere pe suport electronic (de peste 5,3 milioane euro), potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Astfel, numai în iulie suma totală a voucherelor este de aproape două ori mai mare decât cea din întreg anul 2017, respectiv 30 de milioane de euro. Per total, între ianuarie si iulie 2018, au fost emise aproximativ 19,1 milioane de vouchere pe hârtie şi în format electronic, care valorează aproximativ 206 milioane de euro. Această sumă este de aproape şapte ori mai mare faţă de cea din 2017.

Creşterea considerabilă din primele şapte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaţilor din sistemul public. Potrivit declaraţiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi şi în 2019 vouchere de vacanţă, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o creştere semnificativă a cererii de vacanţe nu numai pe litoral, în zonele montane, staţiunile balneare, cât şi în zonele mai puţin vizitate în perioadele anterioare de turişti. Românii se bucură de o vacanţă în ţara lor, o descoperă şi se întorc odihniţi la locul de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel