Vouchere de vacanță. ANAT a anunțat creșterea

Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Vouchere de vacanță. ANAT a prezentat ultimele cifre. Este o creștere importantă.

Vouchere de vacanță. Valoarea voucherelor de vacanţă utilizate de români până la finalul lunii octombrie a crescut la 244 de milioane de euro, de 8,4 ori mai mult faţă de cea consemnată anul trecut, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În primele 10 luni ale anului, au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanţă pe hârtie şi suport electronic.

Conform estimărilor ANAT, potenţialul pieţei este de 372 de milioane de euro numai în acest an, suma reprezentând acordarea de vouchere în valoare de 1.450 de lei/persoană celor 1,2 milioane de angajaţi în sistemul public.

Vouchere de vacanță. În luna octombrie, au fost emise un număr de 1,2 milioane de vouchere, atât pe hârtie, cât şi pe suport electronic, în valoare de 14 milioane de euro, o sumă dublă faţă de luna septembrie. Octombrie a fost şi luna cu cele mai multe vouchere pe suport electronic emise, comparativ cu celelalte luni ale anului - şi anume 352.469 -, de 4,5 ori mai multe faţă de întreg anul 2017.

"Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanţă"

Potrivit statisticilor ANAT, iunie rămâne luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018, şi anume 125 de milioane de euro.

"Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanţă în acest an. Zonele turistice populare, dar şi cele mai puţin frecventate în anii anteriori, au înregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul în care pachetele de vacanţă în România realizate de agenţiile de turism s-au vândut cu rapiditate nu numai în timpul verii, ci şi pentru sărbătorile de iarnă. Agenţii de turism i-au îndrumat pe proprietarii de vouchere să aleagă cea mai bună opţiune pentru ei", a declarat preşedintele ANAT, Nicolae Demetriade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel