Vouchere de vacanță 2019. Legea se schimbă

Vlad Manolache / 01 Martie 2019 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii
Vouchere de vacanta
Vouchere de vacanta

Vouchere de vacanță 2019. Legea se va schimba în urma unui nou ordin al ministrului Finanțelor.

Vouchere de vacanță 2019. Companiile care fabrică voucherele de vacanță și tichetele culturale ar putea fi obligate la respectarea unor noi prevederi. Ministerul Finanțelor a propus un proiect de ordin în care revede, printre altele, că aceste firme trebuie să dețină la "data solicitării autorizației de funcționare, capital social sau capital de dotare, după caz, subscris și vărsat, în cuantumul minim reglementat prin proiectul ordin, pentru fiecare tip de bilet de valoare, astfel: cel puțin un milion de euro pentru tichete de masă, cel puțin un milion de euro pentru vouchere de vacanță, cel puțin cinci sute mii euro pentru tichete cadou, cel puțin cinci sute mii euro pentru tichete de creșă, cel puțin cinci sute mii lei pentru tichete culturale".

Citește și: Zina Dumitrescu, veste îngrozitoare. "Are un loc de veci la Bellu"

Când pot solicita reautorizarea

 

Vouchere de vacanță 2019. În același ordin se mai precizează că "termenul de valabilitate a autorizației de funcționare, respectiv 2 ani, precum și termenul în care unitățile emitente pot solicita reautorizarea, respectiv cu 45 de zile calendaristice înainte de data expirării autorizației".

Vouchere de vacanță 2019. "În cazul unităților care dețin autorizație de funcționare pentru emiterea a cel puțin un tip de bilet de valoare și solicită autorizație de funcționare pentru unul sau mai multe tipuri de bilete de valoare, condiția de existență a unei valori minime a capitalului social sau de dotare, după caz, subscris și vărsat la data solicitării, se consideră îndeplinită dacă valoarea acestuia este egală cu valoarea cumulată a nivelului capitalului social prevăzut de prezentul ordin pentru fiecare bilet de valoare pentru care deține și respectiv solicită autorizație de funcționare", se mai arată în comunicat.

Citește și: Summit Hanoi. Trump declarații despre relația cu Kim Jong Un

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27