Vouchere de vacanță. Agenție de turism: Peste 80% dintre români au aceleași preferințe

Una dintre cele mai mari agenții de turism arată care sunt preferințele românilor care vor vacanțe cu vouchere.

Mai mult de 80% dintre românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor să-şi ia vacanţă la mare în vârf de sezon, când sunt cele mai mari tarife, şi sunt dispuşi ca, pe lângă tichet, să plătească şi din buzunar pentru a-şi putea achita sejurul dorit, conform unui studiu realizat de cea mai mare reţea de agenţii de turism din România.

Potrivit sursei citate, pentru a se încadra în valoarea voucherelor de vacanţă, o familie formată din doi adulţi şi un copil îşi poate permite doar 3-4 zile de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele de pe Litoral sau de la munte, confomr Agerpres.

Litoralul românesc, celmai câutat

Studiul menţionează că faptul că bugetarii au primit în acest an vouchere de vacanţă a creat o creştere a cererii pentru destinaţiile interne, în special pentru litoralul românesc. Din totalul românilor care intră cu vouchere de vacanţă în agenţiile de turism, peste 80% vor să meargă pe litoral, iar ceilalţi preferă fie staţiuni balneare, fie sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu preferă marea solicită pensiuni în zone agroturistice din Delta Dunării, Maramureş, Moldova, Bucovina, Transilvania şi Cazanele Dunării.

"Majoritatea turiştilor cu vouchere, fie că aleg marea, muntele sau staţiunile balneare, vor să fie cazaţi în perioada iulie - august 2018, mai exact 15 iulie-15 august, adică în full sezon, când hotelurile şi pensiunile au cele mai mari tarife", a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Tariful mediu pentru o vacanţă de vară de 7 nopţi cu mic dejun în această perioadă este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanţă.

Potrivit lui Marinof, marea problemă cu voucherele este că s-au acordat foarte târziu şi turiştii nu au putut beneficia de discounturile de early booking de 30-40%, astfel încât acum plătesc tariful standard pentru orice vacanţă de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel