Votul pe eliminarea pensiilor speciale. Ședință în plenul Parlamentului - VIDEO

Parlament
Parlament

Deputaţii supun la vot, într-o şedinţă de plen convocată în sesiunea extraordinară, proiectul de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor din sistemul de apărare şi ordine publică.

ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE A FOST ADOPTATĂ!


ȘEDINȚA A FOST ÎNCHISĂ. A ÎNCEPUT VOTUL!

______________________________________________________________________________________________

Deputaţii au respins amendamentele care eliminau rentele viagere ale foştilor sportivi şi indemnizaţiile de merit ale artiştilor, academicienilor.

Solomon

- Fiţi de acord cu respingerea amendamentului de la poziţia 17 - artişti, liberi profesionişti din România.

- pozitia 19, articolul 16, supunere la vot.

Ștefan - Alexandru Băișanu

- De ce sunt oameni care lucrează la stat şi au salarii şi pensii mai mari decât preşedintele României?

Băișanu a spus că salariile ar trebui să pornească de la salariul președintelui în jos. 

Popescu Mariana, minorități

- Am văzut un primar de la PNL care a renunţat la pensia specială el fiind foarte tânăr. Nu poţi renunţa la ceva ce nu ai obţinut. Eu, dacă voi face această cerere la notar, nu este valabilă.

Cătălin-Ioan Nechifor

- Astăzi vom vota această lege şi nu se va întâmpla nimic. PSD elimina pesniile speciale, PNL îşi asumă două tururi şi va trece şi una şi alta. Abia aştept ca dl Orban să spună că Parlamentul blochează activitatea Guvernului.

- Luaţi o hârtie şi scrieţi "renunţ la pensia specială". Este singura variantă prin care noi parlamentarii renunțăm la pensia specială.

Varujan Vosganian 

- Ştiu cum se calculează punctul de pensie, stimate coleg de la USR. În legătură cu ipocrizia... Ipocrizie înseamnă când ieşi o atitudine verbală dar acţionezi altfel. Cazul ăsta nu corespunde unei astfel de atitudini.

Cristian Seidler

- PSD şi PNL dau vina unii pe alţii pentru pensiile speciale.

- USR consideră că parlamentarii trebuie să fie un exemplu pentru ţară.

- USR consideră că deciziile CCR trebuie respectate şi atunci când ne plac şi când nu ne plac. Dacă vă doriţi abrogarea, veţi vota la amendamentul USR. Altfel este ipocrizie.

Emil Marius Pașcan

- Încă din 2018 am purtat o campanie pentru eliminarea pensiilor speciale. Principiul contibutivitatii trebuie să primeze. Cei care ar trebui să beneficieze de aceste pensii sunt cei care îşi pun viaţa în pericol.

- Vom susţine eliminarea pensiilor. PMP va înregistra un proiect privind subvenţiile acoradet nemeritat partidelor politice.

Ion Mocioalcă

- Să ieşim din Caragiale. Vă rog, nu mai daţi cuvântul la astfel de declaraţii politice. Să finalizăm acest proiect de lege în care PRO România va vota pentru dar soluţia este impozitarea pensiilor speciale.

Florin Roman

- Astăzi nu mai sunteţi partidul specialilor, va trebui să ascultaţi vocea oamenilor care v-au trimis în opoziţie.

Alfred Simonis

- Grupul PSD va vota împotrivă.

- Pensiile speciale ale magistraţilor au fost introduse de PNL, când erau în guvernarea de tristă amintiri şi ministrul de Justiţie era Valeriu Stoica.

- Pensiile aviatorilor. Iniţiatoare doamna Gorghiu.

- Pensiile speciale ale membrilor Curţii de Conturi. Printre iniţiatori, Roman Florin.

- Am citit o declaraţie făcută de Ludovic Orban, în urmă cu puţin timp, prin care spune că va corecta în Guvern ce va face Parlamentul astăzi. Ce va mai corecta, dacă eliminăm pensiile? Noi privilegii?

 _______________________________________________________________________________

SE SUPUNE LA VOT RETRIMITEREA LA COMISIE, la propunerea lui Varujan Vosganian.

Nu a trecut solicitarea liderului ALDE.

Voturi

- 230 contra

- 21 pentru

- 28 abțineri

Varujan Vosganian

- Populismul nu înseamnă să iubeşti poporul, ci să te foloseşti de el. Aş vrea să știu care este salariul şi pensia media pe aceste diverse categorii. Care este punctul de pensie.

- Aş dori să ştiu care este reglementarea în alte ţări, să ştiu dacă nu cumva invetăm noi roata.

- Aş vrea să ştiu care este regimul salarizării şi pensionării procurorilor, judecătorilor, parlamentarilor, SPP-iștilor în alte ţări.

- Nu mi se pare normal să venim cu o lege care anulează toată pensiile, fără să venim cu o lege care reglementează statutul profesional.

- Nu mai folosiţi adjective şi substantive ofensatoare! Eu nu votez această lega până când Rareş Bogdan şi Dacian Cioloș nu vor cere la Bruxelles să se taie indemnizaţiile de vechime ale parlamentrilor europeni. Apeul meu este public!

Claudiu Năsui

- Asistăm la un spectacol de ipocrizie. De doi ani USR a depus proiectul.

- Noi am propus dezbaterea în 2017. Întodeauna am fost marginalizaţi când am adus în discuţie acest subiect.

- Toate pensiile speciale nu au venit din cer, au venit de la noi, din Parlament.

- Proiectul contopit cu cel al PNL are nişte probleme de constituţionale. Sperăm ca votul să fie totuşi pozitiv.

- Dacă nu trece de CCR, revenim cu un proiect constituţional.

Cristina Prună

- În sfârşit dezbatem eliminarea pensiilor speciale pentru care noi, USR, ne-am luptat din 2017.

- Văd multă ipocrizie. Aş vrea să întreb liderul PSD de câte ori am cerut punerea pe ordinea de zi a eliminării pensiilor speciale? De peste 20 de ori!

- Trebuie să fim atenţi să fie constituţională legea pe care o votăm, altfel trebuie să răspundeţi în fața românilor pentru ipocrizia de care unii daţi dovadă. Aveţi grijă ce votaţi!

Korodi Attila

- Dezbatere de astăzi este viciată. Două propuneri ale UDMR nu se regăsesc la amendament.

- UDMR cere amânarea discuţiilor până se face un raport corect.

Florin Roman

- Cea mai nesimţită pensie specială din România este de 77.000 de lei, pensia unui fost comandat magistrat de penitenciar din perioada comunistă. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să urmărească cifrele.

- Sunt nouă legi speciale care reglementează pensiile speciale. 

- Rupeţi frăţia cu pensiile speciale!

Adrian Solomon

- V-am adus pe masă toate tipurile de pensie şi indemnizații bazate pe necontributivitate. Unii dintre ei au fost marii sportivi, actorii, artiştii care nu aveau contract de muncă, ci un contract de colaborare. Nu plăteau niciun soi de contribuţie la sistemul de pensii.

- Domnul Rareş Bogdan să nu mai vorbească la tv ca toate pensiile necontributive trebuie să fie rase. Sunt categorii pe care şi dvs sunteţi de acord să le păstrăm. 

- Voi ruga colegii să voteze împotriva amendamentelor mele.

Alfred Simonis PSD

- Am forţat dublarea alocaţiilor şi bine am făcut. Vă forţăm. Aveţi obligaţia de a respecta această lege. Domnule Florin Roman, aţi mulţumit grupului PSD că votează o iniţiativă PNL. PSD va vota împotriva pensiilor speciale. Îmi doresc să aud ce veţi face dvs. În campanie v-aţi urcat pe acest subiect. Aţi promis şi nu faceţi nimic.

Florin Roman

- PSD îşi recunoaşte gafa colosală din Comisia de Muncă când intenţionat parlamentarii PSD au depus amendamente să taie rentele viagere ale sportivilor care au dus tricolorul pe cele mai înalte poziţii.

Alfred Simonis

PSD, prin vocea lui Alfred Simonis, a cerut ca primele amendamente care să fie supuse la vot să fie cele privind rentele viagere ale sportivilor, jurnaliştilor şi artiştilor, în sensul scoaterii acestor categorii din proiect şi păstrarea pensiilor speciale. PSD îi acuză pe liberali că doresc retrimiterea proiectului la

Emil Marius Pașcan, anunț

- Vă doresc succes în viitoarea sesiune parlamentară. Am de făcut un anunţ. Domnul deputat Cupă a părăsit ALDE şi va activa în PMP.

ȘEDINȚA DE PLEN A ÎNCEPUT!

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

_____________________________________________________________________________________________

Ședința urmează să înceapă la ora 14.00. DCNews va transmite LIVE cele mai importante declarații și rezultatul votului.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori dar și personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

Nu ar mai urma să benefixieze de pensii speciale nici funcţionarii publici cu statul special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României și membrii Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel