Certuri ”amare” între Ponta și Băsescu. Vezi ce scrie presa străină despre alegeri

Victor Ponta, prim-ministrul României, potrivit sondajelor va ieși victorios în urma alegerilor parlamentare de astăzi. Analiștii sunt de părere că singura posibilă surpriză ar putea fi ca președintele Traian Băsescu să-i ceară unuia dintre aliații săi să formeze un nou guvern, potrivit Reuters.

Nerezolvarea conflictului dintre președinte și ministru ar putea împiedica România să obțină un nou împrumut de la Fondul Monetar Internațional. Reuteurs amintește că după ce Ponta a încercat să-l suspende pe Băsescu, președintele a declarat că nu-l va numi pentru a doua oară.

Una dintre posibilităţi, scrie Reuters, ar fi ca Băsescu să numească prim-ministru pe altcineva din cadrul Uniunii Social Liberale. Astfel, ar recurge la argumentul potrivit căruia USL nu este un partid, ci o coaliţie, sunt de părere analiştii. O altă posibilitate ar putea fi să-i ceară unuia dintre aliaţii săi, de la Alianţa România Dreaptă, aflată pe al doilea loc în preferinţele românilor potrivit sondajelor de opinie, să formeze noul guvern.

Fosta ţară comunistă, se arată în materialul Reuters, a făcut progrese în anumite domenii de la revoluţia din 1989, dar reformele pe termen lung precum privatizările nu s-au materializat, iar economia se luptă să îşi revină după o recesiune de lungă durată. Mai puţin de jumătate din electorat va merge la vot, pe fondul nemulţumirilor faţă de clasa politică din România pe care mulţi alegători o văd ca fiind coruptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel