Vot prin corespondenţă. Mihai Fifor: România nu este pregătită

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris pe pagina sa de Facebook că votul electronic nu este încă o soluţie pentru România, dat fiind că sistemul nu este bine implementat nici în alte state ale UE. Cu toate astea, Fifor a pasat responsabilitatea organizării următoarelor tururi de scrutin spre preşedintele Iohannis. 

"De ce nu este România pregătită pentru votul electronic? În primul rând, pentru că țări precum Germania, Olanda sau Irlanda, au renunțat la acest sistem după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele. Deci nici statele cu o lungă tradiție democratica nu au găsit o formulă sigură pentru acest sistem.

În al doilea rând, cele mai multe tipuri de vot electronic presupun deplasarea la secția de votare, deci nu ar rezolva problema din diaspora. În prezent, Estonia este singura țară din lume care folosește, la nivel național, sistemul de vot electronic online. Oare de ce nu e folosit și de alte state?

Cred că votul prin corespondență, votarea prelungită și suplimentarea secțiilor de votare sunt soluțiile pragmatice pentru diaspora. Așteptam încă să vedem dacă domnul presedinte Iohannis, ca șef al diplomației, ii va pune pe ambasadori la treabă, ca să găsească locuri pentru înființarea de noi secții. Să facă și președintele ceva concret... Altfel, românii s-au cam săturat de vorbărie și de arătatul cu degetul spre alții...", a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel