VOT prin CORESPONDENȚĂ. ALINA GORGHIU, mesaj pentru românii din diaspora

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a vorbit - într-un interviu acordat recent - despre una dintre prioritățile liberalilor: votul prin corespondență.

Alina Gorghiu a transmis, prin intermediul Știri Diaspora, mesajul PNL pentru românii din diaspora care au așteptat ore întregi și care nu au mai apucat sa voteze la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale din 2014.

"Pentru noi este o prioritate să promovăm o soluție legislativă pentru votul în străinătate. În primul rând, pentru că ceea ce s-a întâmplat la alegerile din diaspora în 2014 este rușinos pentru o democrație. Guvernarea Ponta i-a privit pe românii din diaspora, din păcate, ca pe ștampile pe buletinul de vot al adversarului. Acești oameni au răspuns cu foarte multă demnitate la o mare umilință.

Toate partidele au fost de acord în comisia de cod electoral să reglementăm votul prin corespondență pentru toate tipurile de alegeri.

Votul prin corespondență reprezintă o soluție alternativă pentru românii din diaspora și sperăm să poată fi utilizat încă de la alegerile parlamentare din 2016. Tehnic, va fi necesară o perioadă de preînregistrare. De asemenea, înainte de a implementa acest sistem, va fi necesară o campanie de informare amplă, pentru care vom avea nevoie și de sprijinul asociațiilor care îi reprezintă pe românii din diaspora", a spus Alina Gorghiu în interviul acordat pentru Știri Diaspora.

VEZI ȘI: ADEVĂRUL despre averea lui Varujan Vosganian. Mesaj către ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel