Vot Parlament. Rovana Plumb, discurs în fața parlamentarilor

Deputatul social-democrat Rovana Plumb a declarat, marţi, în plenul Camerei, că dosarul penal la adresa ei nu ar trebui să existe şi este rezultatul unui abuz, subliniind că nu este vinovată. 

"Mi-aş fi dorit ca astăzi în faţa dumneavoastră să vorbim despre paşii pe care îi avem de făcut din punct de vedere administrativ şi legal pentru a putea contribui împreună la dezvoltarea ţării şi la transformarea statisticilor în bunăstare pentru fiecare familie. Din păcate, sunt nevoită să vin în faţa dumneavoastră pentru a discuta despre un dosar penal care din punctul meu de vedere nici nu ar fi trebuit să existe şi este rezultatul unui abuz", a afirmat Rovana Plumb la dezbaterea solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi sale penale. 

Ea a spus că nu este vinovată şi i-a rugat pe deputaţi să voteze după cum le dictează conştiinţa. 

Plenul Camerei urmează să se pronunţe prin vot secret cu bine în privinţa solicitării DNA de efectuare a urmăririi penale a Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului. Comisia juridică a respins această solicitare. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel