Vot moțiune de cenzură. Bogdan Chirieac, pronostic în emisiunea lui Rifai

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a oferit o informație în platoul Realitatea TV despre numărul maxim de parlamentari care pot fi mobilizați să voteze în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, vot care va avea loc marți, 18 iunie, în Parlamentul României.

Am o informație. Înțeleg că la ora la care vorbim, numărul maxim de parlamentari pe care îi poate mobiliza opoziția, în favoarea moțiunii, este 205. Au nevoie de 233. Există și voci autorizate din actuala opoziție față de PSD-ALDE, care se îndoiesc că vor obține 200. Există peste 90% șanse ca, mâine, moțiunea de cenzură să pice și Guvernul Dăncilă să își continue activitatea la Palatul Victoria. Acestea sunt rezultatele din această seară. Sigur, mai urmează o noapte, înțeleg că moțiunea se citește mâine la ora 14, iar la ora 17 se votează. 

În cazul în care Guvernul Dăncilă înregistrează o victorie, ar fi prima după alegerile din 26 mai, alegeri unde, în seara respectivă, fiecare constatam că e un dezastru pentru PSD. Acum sunt foarte multe informații cu semn de întrebare. Unul: Nimeni nu reușește să explice de ce 1,5 milioane de persoane au votat pe listele suplimentare. Nimeni nu înțelege misterul proceselor verbale în care, în secție au intrat 1500 de inși și au ieșit 5000 de voturi. Sunt multe lucruri de explicat, inclusiv comportamentul rețelelor sociale, a spus analistul politic în emisiunea lui Denise Rifai, de la Realitatea TV.

Vezi și: Tentative de manipulare înaintea europarlamentarelor. Comisia Europeană: România, printre statele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel