Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Vot lege Curtea de Conturi. Înfrângere pentru Orban. Zamfir: Le mulțumesc!

Marți, după 12 ore de discuții în Comisia de Buget a Camerei Deputaților, s-a votat proiectul de lege de modificare a Legii Curții de Conturi.

Astăzi s-a mai făcut un pas: Legea Curții de Conturi a trecut de Camera Deputaților! Se pare că liberalii nu au ținut cont de dispoziția lui Ludovic Orban, care menționa faptul că PNL-iștii nu trebuie să voteze alături de PSD. Este o lege așteptată de toți cei care lucrează în sectorul public, o lege care limitează abuzurile pe care le pot face auditorii în actul de control.

Senatorul liberal Daniel Zamfir, inițiatorul proiectul de lege de modificare a Legii Curții de Conturi, a fost contactat de DC News pentru o scurtă declarație după victoria de miercuri de la Camera Deputaților. Politicianul a fost întrebat dacă ce s-a întâmplat astăzi poate fi considerată o înfrângere a lui Ludovic Orban, președintele PNL, dat fiind faptul că liberalii nu au ascultat de el și au votat alături de PSD.

A cui este, de fapt, victoria

Daniel Zamfir a spus că este o victorie a celor care nu consideră că proiectele de lege au culoare politică. De asemenea, senatorul a zis că putem vorbi despre o înfrângere a modului de gândire a lui Ludovic Orban. 

"Este o victorie a tuturor celor care gândesc că proiectele de lege bune pentru oameni nu au culoare politică. Ludovic Orban a rămas prins într-o gândire a anilor '90, când politica se făcea în tranșee, când gândeai că absolut tot ce vine de la PSD este rău și distruge națiunea, iar tot ce vine de la tine salvează națiunea. Eu nu vreau să fiu în această logică. Sunt oameni buni în orice partid, ca atare avem obligația să venim cu proiecte bune pentru societate", a spus Daniel Zamfir pentru DC News.

Unirea tuturor forțelor politice pentru binele oamenilor

"Legea Curții de Conturi este un exemplu de proiect care a fost îmbrățișat de colegii de la PSD, UDMR, dar și o parte dintre colegii de la PNL. Este o înfrângere a modului primitiv în care Ludovic Orban face politică. Pentru a face proiecte bune trebuie să ne unim forțele, indiferent de partidul din care facem parte! În România sunt multe lucruri strâmbe care trebuie îndreptate și care nu au culoare politică. Legea nu putea să treacă decât cu sprijinul celor de la PSD. Le mulțumesc public pentru că au sprijinit această inițiativă. În concluzie, da, este o victorie a celor care au înțeles că proiectele bune pentru oameni nu au culoare politică și este o înfrângere pentru modul în care Ludovic Orban înțelege să facă politică".

Amintim că liberalul Daniel Zamfir, a vorbit, pentru DC News, despre proiectul său legislativ de modificare a legii de funcționare a Curții de Conturi.

Localitățile din România, în blocaj

"A apărut ca o necesitate, era o nevoie acută de o modificare a actualei legi a Curții de Conturi, care datează din 1992. Dincolo de punerea în concordanță cu noile standarde de audit european și internațional, era nevoie și pentru că mare parte dintre localitățile din România erau într-un blocaj, din cauza numeroaselor rapoarte de audit care erau întocmite pe bază de estimări, pe bază de presupuneri, iar consecința acestor rapoarte estimative era că se bloca practic activitatea în acea comunitate" spus Daniel Zamfir pentru DC News. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel